Er du patient

I Lungeforeningen vil vi gerne støtte og hjælpe dig, så godt vi kan til et godt liv - også med en lungesygdom tæt inde på livet. Få viden og inspiration og se hvilke tilbud, du kan gøre brug af nedenfor. Husk at du også altid kan kontakte vores rådgivning og få fagprossionel hjælp. Du er altid velkommen til at kontakte os på info@lunge.dk eller på tlf. 38 74 55 44.

'Synes godt om' og find os på Facebook på www.facebook.com/lungeforeningen

Der er også plads til dig

Bliv medlem af Lungeforeningen og få adgang til et stærkt sammenhold i vores mange netværksgrupper rundt i landet.

Hjælp til din hverdag

I Lungeforeningen kender vi forholdene for mennesker med lungesygdomme og deres pårørende. Og vi udvikler løbende redskaber, som kan hjælpe dig til en bedre hverdag. 

Din lungesygdom

Nedenfor finder du viden om forskellige lungesygdomme. Hvis du ikke kan finde den lungesygdom, du søgte, er du velkommen til at sende en mail til os på info@lunge.dk

Gode råd ved KOL

Du kan hjælpe dine lunger med at holde sig friske ved at undgå ting som vil gøre din sygdom værre. Det gælder især om at undgå stressede situationer, forurening og andre ting rundt om dig, der kan føre til at dine symptomer forværres.

Bliv opdateret på dine rettigheder

Mange spørgsmål melder sig, når man selv eller en pårørende bliver ramt af lungesygdom. Her finder du information om de muligheder og rettigheder, du har som kronisk lungesyg eller pårørende.

Hjælp til rygestop

Rygestop er det allervigtigste middel mod lungesygdomme. I det øjeblik du stopper med rygning, så stopper de ødelæggende processer, som tobakken har sat i gang nede i dine lunger. Det betyder ikke, at lungerne bliver raske, men yderligere forværring begrænses til det lille tab i lungefunktion, vi alle har som følge af alderen.

Snak om lunger

I vores online mødested for lungepatienter og pårørende på lunge.dk/snakomlunger kan du dele dine tanker, erfaringer og gode råd med de mere end 600.000 danskere, der lever med en lungesygdom tæt på.

Pjecer og infomateriale

Bestil eller download gratis pjecer og relevant infomateriale fra Lungeforeningen.

Se film om KOL

Er du KOL-patient eller har du mistanke om, at du har KOL, anbefaler vi at du ser denne film. Filmene hjælper dig til at forstå, hvad KOL er.

Det får du som medlem af Lungeforeningen

Som medlem af Lungeforeningen kan du bl.a. få hjælp og rådgivning til din hverdag, når vejrtrækningen driller. Vi har samlet alle medlemsfordele i en brochure til dig. Se den her.

Bliv årsmedlem

Bliv årsmedlem af Lungeforeningen for 210 kr. om året og få adgang til et netværk med et stærkt sammenhold, livsbekræftende aktiviteter, professionel rådgivning og masser af brugbar erfaring.

210,00 kr.

Lokalafdelinger og netværk

I vores lokale afdelinger og netværk møder du mennesker, der forstår dig. Her kommer du med i sociale fællesskaber, deltager i lokale arrangementer, møder andre i samme situation og får viden om dine lunger.

Rådgivning

Lungeforeningens lungerådgivere sidder klar til at hjælpe dig med faglig rådgivning om lungesygdomme, motion, rygestop, mad og meget mere.

Få en hjælpende hånd

Hvis du er lungesyg, og du har brug for en hjælpende hånd i hverdagen, kan du søge legat hos Danmarks Lungeforening.

Motion og træning

Når du holder dig fysisk aktiv og træner din krop, forbedrer du din kondition og dine musklers styrke og udholdenhed. På den måde kan du forbedre din vejrtrækning, fordi dine lunger vil blive mindre belastede ved fysisk anstrengelse. Fysisk aktivitet er også med til at øge din livskvalitet.

Patienter fortæller

Få inspiration gennem historier og videoklip med mennesker, som lever med en lungesygdom. Du kan også besøge Lungeforeningens YouTube-kanal www.youtube.com/Lungeforeningen og se flere klip.

Patientens stemme

Vi får ind i mellem henvendelser fra vores medlemmer, som ønsker at sætte fokus på en specifik problemstilling eller et specifikt emne inden for lungesagen. Vi modtager gerne input om relevante emner. Skriv til info@lunge.dk

Forsøgsperson?

Her på siden kan du finde relevant information om emnet, så du kan danne dig et billede af, hvad det vil sige at deltage i et sunhedsvidenskabeligt forsøg.

Lungenyt

Som medlem i Lungeforeningens får du medlemsbladet Lungenyt med posten fire gange om året. I bladet finder du nyheder om lunger og lungesygdomme, gribende patient- og pårørendehistorier, arrangementer i dit lokalområde og meget, meget mere.