×
×

Team Rynkeby donerer over 7 mio. kr. til Børnelungefonden

Sidst opdateret: 
28-09-2022

Det var Børnelungefondens bestyrelsesformand Regitze Siggaard, og Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden, som var en tur i Ringe, hvor de fik overrakt den store check af Team Rynkeby Fondens bestyrelsesformand Mark Ole Juul Hemmingsen. 

Pengene blev uddelt ved et stort event, hvor der bl.a. var arrangeret cykelløb med lokale børn og forældre, som også på dagen samlede penge ind til bl.a. Børnelungefonden.  Selv stillede Børnelungefonden op med medarbejdere, der tilbød lungefunktionsmåling og forskellige aktiviteter, bl.a. det at trække vejret gennem et sugerør, hvilket illustrerer præcist det, som mange lungesyge børn føler, når de har åndenød. 

De over 7 mio. kr.,  som Børnelungefonden fik del i, stammer primært fra de Skole- og Børneløb, som Team Rynkeby også arrangerer. Her løber over 77.000 børn på 310 forskellige institutioner til fordel for lungesyge børn.

Vi er dybt taknemmelige og det er fantastisk at se resultatet af, at børn løber for børn. Helt særligt var det også at møde og takke de mennesker, som udgør Team Rynkeby. Det er dem, som har brugt tid og energi på at få det hele til at ske ved Skoleløbet, men som også selv har samlet penge ind til de lungesyge børn.  Med pengene har vi nu mulighed for bl.a. at igangsætte flere forskningsprojekter, så vi kan få større fokus på tidlig opsporing, diagnostik og god behandling for de lungesyge børn. Forskningsarbejde er langvarigt og dyrt, og det har derfor en stor betydning, at vi er kommet i gang med nogle livsvigtige forskningsprojekter. Vi er dybt afhængige af den indsamling, vi får fra Team Rynkeby,  siger Anne Brandt.

Det er 21. gang, Team Rynkeby Fonden uddeler penge til organisationer, der hjælper børn med kritisk sygdom, og det er Team Rynkebys 62 cykelhold, fordelt over hele Europa, som i år kan donerer 77,9 mio. kr. ind. Heraf bliver de 29 mio. uddelt i Danmark.