×
×

Danmarks Lungeforenings Fond uddeler millioner til forskning

Sidst opdateret: 
29-06-2022

I år deler Danmarks Lungeforenings Fond midler ud til forskning, og der er nu åbnet for ansøgninger.

Danmarks Lungeforenings Fond har i år mulighed for at uddele forskningsmidler. Årets uddeling sker med baggrund i en på arv på 1,75 mio. kr., som fonden modtog tidligere i år, og som Danmarks Lungeforenings Fond er meget taknemmelig for. Arven er øremærket forskning i KOL. Derudover har fonden grundet sit afkast yderligere en pulje på ca. 500.000 kr. til rådighed til at støtte forskning i andre lungesygdomme.  

”Det glæder os meget, at der i år er penge at uddele til forskning i lungesygdomme. Det er et område, der længe har stået uden for rampelyset, og får lagt færre penge tilført end andre sygdomme. Derfor arbejder vi målrettet på at opnå både politisk og offentlig opmærksomhed på emnet, så endnu mere forskning kan komme mennesker med lungesygdomme til gavn”, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden.

Interesserede forskere kan derfor søge midlerne nu. Er man interesseret i at ansøge om støtte til din forskning, eller kender man en, der er det, kan du læse mere om Danmarks Lungeforenings Fond her

Læs artikel den afgående formand for forskningsudvalget i Danmarks Lungeforenings Fond om manglen på forskningsmidler til Lungeområdet her.

Læs om Børnelungefonden støtte til forskning i børnelungesygdomme her.

Læs om hvordan man kan betænke Lungeforeningen og Børnelungefondens arbejde.