×
×

Masser af spændende lungeforskning på DLS årsmøde

Sidst opdateret: 
30-11-2021

Lungeforeningens direktør Anne Brandt og chefanalytiker Jeppe Krag var den 26. og 27. november til Dansk Lungemedicinsk Selskabs Årsmøde i Odense, hvor flere forskere som støttes af Danmarks Lungeforenings Fond eller Børnelungefonden deltog i et videnskabeligt program, som var veldisponeret og med stor aktualitet.

Programmet til Dansk Lungemedicinsk Selskabs Årsmøde indeholdt sessioner om blandt andet astma, Covid-19 og senfølger. Det blev herunder vendt, hvorfor særligt teenagere kan være udfordret i forhold til at fastholde deres astmabehandling og hvilken adherence - som er et udtryk for patientens tilslutning og involvering i sin behandling – der virker bedst.

Endeligt var der en række indlæg om Covid-19: Hvordan behandles patienten på intensivafdelingen? Hvem rammes af senfølger? Og hvordan ender pandemien? Alt sammen meget spændende og viser, at der er gang i forskningen på det lungemedicinske område.

Danmarks Lungeforenings Fond var igen sponsor på priser til de bedste abstracts og tilhørende posters i en særlig prisoverrækkelse på mødet og bakkede på denne måde op om den vigtige forskning inden for lungemedicin.

De tre prismodtagere blev i nævnte rækkefølge:

  • Afdelingslæge Morten Borg, Aalborg UH, læge
  • Ph.d. Pradeesh Sivapalan, Rigshospitalet
  • Overlæge Anders Løkke, Vejle Sygehus og Sygehus Lillebælt

På billedet ses også overlæge Julie Janner, Hvidovre Hospital og læge og ph.d. Howraman Meteran, Amager og Hvidovre Hospital, som havde udvalgt de tre kandidater blandt et stort felt af meget interessante forskningsprojekter.

Udover det spændende program gav dagene også lejlighed til at få vendt situationen på landets lungeafdelinger og møde dedikerede forskere, der kæmper for at forbedre behandlingen for mennesker med lungesygdom.

 

Læs om forskning på lungeområdet:

Se hvilke projekter Danmarks Lungeforeningens Fond støttede i 2020

Læs mere om Danmarks Lungeforeningens Fond

Læs mere om Børnelungefonden

 

Og læs afgående formand for forskningsudvalget i Danmarks Lungeforenings Fond opråb om manglen på forskningsmidler til lungeområdet.