×
×

Optimeret udredning af kræft i lunge og lungehinder

Lungemedicin.dk:

Overlæge, PhD, forskningslektor Uffe Bødtger og Medicinsk Afdeling M1, Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehus har modtaget en tre-årig bevilling på 3,8 millioner kroner fra Kræftplan IV til PhD-projekter i optimeret udredning af mistænkt kræft i lunge og lungehinder.

Den betydelige bevilling er målrettet forskning i rationel brug af EUSb ved udredning af esofagusnære læsioner i lunger, pleura, mediastinum og infradiafragmatiske læsioner samt til forskning i rationel udredning af tilbagevendende pleuraeffusioner med fokus på timing af udredning og identifikation af prognostiske og diagnostiske biomarkører.

- Der har hidtil ikke været politisk fokus på, at valg af opimale behandling til vore patienter er 100% afhængig af optimal udredning. Mens EUSb-projektet er allerede i gang på både Næstved og Roskilde sygehus, så er pleuraprojektet et resultat af en storstilet satsning og samarbejde mellem mange specialer i Region Sjælland med DLS-pleuragruppen som en central nøglespiller.

Rekruttering af 2-3 erfarne yngre læger til de kliniske PhD-stillinger pleuraprojektet samt af forskningssygeplejersker forventes afsluttet i løbet af få måneder, så projektet er i luften senest i sidste kvartal af 2019. Det er et stort løft for dansk lungemedicin, at der nu afsættes penge til udredning som led i ny kræftplan. Vi glæder os!, siger Uffe Bødtger, overlæge, PhD, forskningslektor, Medicinsk Afdeling M1, Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehus. 

Læs mere om forskning på lungeområdet