×
×

Bo kæmper de pårørendes sag

Når man møder Bo, kan man mærke, at han er en mand, der brænder for lungesagen. Efter mere end 25 år som frivillig arbejder han fortsat for at sprede kendskabet og gøre livet nemmere for mennesker med lungesygdomme og deres pårørende. 

Da Bo Boisen Pedersens kone fik en lungetransplantation, oplevede han det gode og stærke velfærdssamfund i Danmark på nært hold. Parret besluttede at give noget tilbage til andre, der har brug for det. Så i 1995 blev parret frivillige hos Lungeforeningen. Selvom Bos kone ikke længere lever, så er Bo fortsat stærkt engageret som næstformand i lokalafdelingen i Sønderjylland.

– Jeg ved, hvor svært det er som pårørende til en person med en lungesygdom. Det er hele familiens sygdom, og derfor har jeg stort fokus på at støtte de pårørende i foreningen. Folk giver uden tøven penge til Kræftens Bekæmpelse, men der er ikke mange, der kender til lungesygdomme. Derfor er det vigtigt, at vi er frivillige, der gør en indsats for at sprede kendskabet til livet med en lungesygdom – også som pårørende. Uden de frivillige ville velfærden stoppe, siger Bo.

Får det hele igen
I Sønderjylland er der 15 netværksgrupper, som Bo er med til at koordinere.

Nogle er træningsgrupper, mens andre mødes for at sludre over en kop kaffe og kage. Her er der plads til at tale om løst og fast, men også om de svære ting, hvis man har behov for det.

Derudover har Bo interesse for webdesign og står derfor for at sende lungemails ud til de lokale medlemmer hver anden måned, hvor godt 500 åbner og læser mailen hver gang. Et tydeligt bevis på, at indsatsen virker.

– Jeg kan se i vores data, at mange især er interesseret i viden om træning, fortæller han. Bo lægger altså mange interessetimer i Lungeforeningen. Så hvorfor bliver han ved efter mere end 25 år? – Det, der driver mig, er den glæde, jeg bliver mødt af fra medlemmerne. Det skal være sjovt at være frivillig, og i Lungeforeningen får jeg så meget igen.

Tags: 
Sidst opdateret: 
Torsdag, februar 24, 2022