×
×

Frede Chistensen: ”Vi laver walk-stå-stille-and-talk i Haderslev”

Da corona lukkede ned for aktiviteter og træningshold, måtte Lungeforeningens 300 frivillige tænke kreativt. En af dem var Frede Christensen, der er frivillig i Haderslev. 

Hvad gør man, når man ikke længere kan deltage i det, der plejer at holde gang i både form og det sociale liv? Frede Christensen, der er ambassadør for Lungeforeningen i Haderslev, fik under coronapandemien en idé til et helt nyt koncept. Et koncept, der stadig samler træningsentusiasterne til en god gåtur i det fri.

– Jeg kunne godt se, at det her med nedlukningen, det duede ikke. Flere ringede for at høre, hvornår de kunne få lov til at komme i gang med træningshold igen. Så jeg tog kontakt til flere forskellige og fik stablet et gå-hold på benene, fortæller Frede Christensen.

Det nye gå-hold fik sin første tur d. 23. marts 2021 kl. 10.00, fortæller Frede Christensen muntert. Og hver mandag kl. 10.00 har der lige siden været gåture i Vesterskoven ved Haderslev. Konceptet er enkelt. Ingen tilmelding. Alle er velkomne – også partnere eller venner. Tempoet er roligt, og der er pauser, så man kan få vejret og snakke med de andre. En såkaldt walk-stå-stille-and-talk.

Selv den ældste på 87 år kommer ud og går omkring 2.000 skridt pr. gåtur. Selvom konceptet har et år på bagen, ser det ikke ud til at stoppe lige foreløbigt. Ifølge Frede Christensen virker det til, at gåturen bliver prioriteret, og der bliver sat pris på de hyggelige sammenkomster. Der kommer altid et sted mellem 10 og 20 personer. Og så længe der er opbakning, fortsætter gruppen sin ugentlige gåtur.

→ Se andre lokale initiativer på lunge.dk/lokal
Læs om andre Lungehelte på www.lunge.dk/lungehelte

Tags: 
Sidst opdateret: 
Onsdag, maj 11, 2022