×
×

Ny hjemme NIV-funktion på Bispebjerg Hospital

Sidst opdateret: 
24-11-2020

Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital har indviet en hjemme-NIV-funktionen, så hospitalet nu har et team med en læge og sygeplejersker, der behandler KOL-patienter i hjemmet.

For svært syge KOL-patienter, som ofte er indlagt, kan en maske-respirator, NIV-maskinen, være en nødvendighed for at aflaste lungerne og forhindre ophobning af kuldioxid. På Bipsebjerg Hospital har man netop indviet en såkaldt hjemme NIV-funktion.

- Hjemme-NIV kan få patienterne over den akutte fase og derved give færre indlæggelser. Jeg har fx en patient, som kun når at være hjemme få dage, før hun bliver indlagt igen. Når hun starter op med hjemme-NIV, håber vi, at det forbedres, fortæller Claire Præst Holm, der er speciallæge i lungemedicin på afdelingen og står bag projektet.

Tidligere er patienter på Bispebjerg Hospital blevet henvist til Gentofte Hospital. Med den nye hjemme NIV-funktion vil patienterne få et mere sammenhængende forløb med det samme personale. 

- Vi ved, at det har stor betydning for mennesker med lungesygdom, at de kan blive i deres eget hjem i så vidt mulig udstrækning, så det er meget positivt, at hjemme NIV-funktinon nu også er en mulighed via Bispebjerg Hospital, lyder det fra direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt. 

Læs mere om NIV- og respiratorbehandling ved KOL