×
×

Amalie: 19 år og på hospice

Printer-friendly version

Livet skulle lige til at begynde. Amalie var 17 år.  Hun var flov over sin dårlige kondi og gik til lægen. Men Amalie kunne ikke træne sig til bedre form. Og hun havde ikke astma. Amalie var døende.

 

Da Amalie Vilslev kom på hospice som 19-årig havde hun kun én mulighed for at redde livet: Et andet menneske skulle dø, så Amalie kunne få nye lunger.

19-årige Amalie kom på hospice: - Jeg græd, som jeg aldrig har grædt før (fra TV2.dk)

Se også dokumentarfilmen fra TV2 Echo.

ECHO går tæt på: Må jeg få dine lunger?  (fra TV2 ECHO)

 

Organdonation - ja tak!

Amalies historie er usædvanlig på mange måder. De fleste børn med svære, kroniske lungesygdomme lever med utallige indlæggelser, gentagne kontrolbesøg hos lægen og er som regel isolerede i lange perioder på grund af infektionsfare. De er ofte trætte og ude af stand til at være sammen med andre børn på normale vilkår. Deres liv er domineret af deres sygdom. Amalie har slet ikke haft det sådan. Indtil hun var 17 år, har hun levet et fuldstændigt normalt liv, hvor hun blot har lagt mærke til, at hun havde svært ved at komme i ordentlig form og derfor ikke brød sig om at dyrke sport.

To år senere var hun indlagt på hospice. Hun var døende. Og på venteliste til lungetransplantation. I dag har hun fået nye lunger og livet er begyndt igen.

 

Her fortæller Amalie selv sin historie:

MIn historie: At leve på kanten som ung (fra organdonation-ja-tak.dk)

 

Børnelungefonden arbejder for tidlig opsporing

Børnelungefonden bakker hundrede procent op om arbejdet for at forebedre mulighederne for organdonation i Danmark. Vi møder de mennesker, der kun har fået livet igen på grund af organtransplantation. En anden af vores mærkesager er kampen for tidlig opsporing. Hvorfor gik Amalie så længe med sin sygdom uden at blive diagnosticeret? Kunne der været blevet sat ind tidligere? Vi ved det ikke. Men vi ved, at danske børnelungelæger igen og igen påpeger vigtigheden af, at vi i det danske sundhedssystem bliver bedre til tidlig opsporing af børns lungesygdomme. Tidlig opsporing redder tid. Det forbedrer mulighederne for helbredelse og lindring. Eller sagt med andre ord: Tidlig opsporing redder børneliv.

 

Kategori: