×
×

Da Anton endelig kom i Parken

 

Anton elsker fodbold. Men han kommer aldrig til at gennemføre en fodboldkamp selv. Da han første gang var i Parken for at se sit yndlingshold FCK, var det i form af en robot (fra 2018)

Da Victor Fischer fra FC København i søndags satte sig bag rattet og kørte afsted til kamp i Telia Parken, havde han en ganske særlig gæst med i bilen. På forsædet ved siden af ham sad en lille robot. Robotten var i søndags lungesyge Anton Skjeldmoses øjne og ører under FCK-AGF i Telia Parken.

Anton er 10 år, og lider af den sjældne og alvorlige lungesygdom chILD. Sygdommen betyder, at Anton ikke har luft nok til at leve et liv som andre børn på hans alder, og uforudsigelighed og aflysninger på grund af sygdom og infektioner er en helt normal del af hans hverdag. Men i søndags var Anton via robotten med hele vejen fra Victor Fischers hoveddør, på Stadion, i omklædningsrummet sammen med spillerne, og indtil Victor Fischer ringede på Antons dør mandag eftermiddag og afleverede robotten – som en helt særlig overraskelse til Anton.
 

De lungesyge børn og robotterne

I forbindelse med coronapandemien 2020 har Lungeforeningen indgået samarbejde med Nordea-fonden og Danske Handicaporganisationer om at uddele flere robotter til hjemmeisolerede lungesyge børn og unge.

Læs mere om skole-hjem-robotterne her

 

Eventen i Parken 2018 var en del af et samarbejde mellem Børnelungefonden og Telia.

Læs om samarbejdet med Telia her

 

Kategori: