×
×

Eva har deltaget i et lungeforskningsprojekt

Har du selv deltaget i forskning, eller kender du én, som har?

Nej, vil de fleste personer svare.

Det er nemlig de færreste, der har prøvet at deltage i forskning, og det er heller ikke noget, som vi danskere taler om.

Ude på de danske hospitaler leder man med lys og lygte efter patienter, der kan og vil deltage i forskningsstudier.

Dette er også gældende for lungeforskningen.

Manglen på oplysning om deltagelse i lungeforskning betyder desværre, at der opstår en stor mangel på viden om, hvordan det er at deltage i et forskningsstudie, og hvordan man gør sig aktiv som deltager.

Det vil Eva Søncksen på 69 år være med til at gøre op med.

Hun har deltaget i et lungeforskningsstudie, og vil være med til at sætte fokus på forskning indenfor lungesygdomme.

 - Jeg vil meget gerne fortælle om mine oplevelser og sprede ordet, fordi forskning er jo altid godt, da det resulterer i bedre behandling af patienter og er med til at hjælpe fremtidigt, fortæller Eva.

 

Jeg vil anbefale andre at tilmelde sig forskningspanelet, hvis de er interesserede i at stille op til lungeforskning og bidrage til at udvikle fremtidens behandling. Øget forskning kommer jo alle til gavn i sidste ende.

 

Eva, KOL patient og forskningsdeltager

Forsøget foregik på Odense Sygehus

 - Som deltager skulle vi blindteste noget nyt medicin, der især var målrettet KOL-patienter. Jeg fik selvfølgelig ikke at vide, om jeg fik den rigtige medicin eller placebo.

Eva oplevede hele processen omkring forskningsprojektet som ganske enkel og ligetil.

 - Processen foregår sådan, at jeg blev kaldt ind på sygehuset, hvor jeg fik et grundigt tjek af mit helbred. Derudover blev der taget en del blodprøver. Herefter skulle jeg kun møde ind på hospitalet til kontrol, imens jeg testede den nye medicin derhjemme, siger Eva og tilføjer

 - Når du først er i gang med et forsøg og tager medicin, så føles det fuldstændig som en almindelig hverdag. Dette forskningsstudie varede i 3 måneder, og da forsøget skulle til at slutte, blev det så undersøgt, hvorvidt medicinen havde haft en positiv effekt for mig.

Medicinen havde virket gavnligt i Evas tilfælde.

Derfor var hun så heldig, at hun faktisk erstattede sin tidligere medicin med noget nyere og mere effektivt.

På denne måde fik Eva en helt konkret fordel ud af at deltage i forskningsstudiet.

 

Var tryg igennem hele forløbet

Det som gjorde allerstørst indtryk på Eva var behandlingen, som hun modtog fra forskningssygeplejerskerne og lægerne i forskningsprojektet.
 
- Jeg mærkede, at det lægefaglige personale stod konstant til rådighed. Jeg kunne hele tiden ringe og få fat på dem, hvis det var nødvendigt undervejs i forskningsprojektet. Samtidig fik jeg professionel rådgivning om min lungesygdom og behandling, hvilket jeg har taget videre med mig den dag i dag.
 
Personalet på forskningsafdelingen på Odense Sygehus var også gode til at få Eva til at føle sig tryg igennem hele forløbet. 
 
-Jeg var ikke bekymret på noget tidspunkt i løbet af forskningsprojektet. Det var jo lige før, at jeg var ærgerlig over ikke at skulle se sygeplejersken igen, fordi de var så søde og opmærksomme på mig og min behov.

 

Blev deltager i lungeforskning igennem Forskningspanelet

Ligesom mange andre, så vidste Eva ikke meget om lungeforskning, og hvordan man blev deltager i lungeforskningsprojekter, før hun fik øje på Forskningspanelet.

Hun tilmeldte sig Forskningspanelet med håbet om at være med til at gøre en forskel gennem deltagelse i forskning.

-Jeg meldte mig som deltager i forskning at være med til at sikre, at der bliver forsket inden for lungesygdomme. På denne måde er jeg med til at sørge for, at der også bliver udviklet bedre medicin for lungepatienter. Det er jo en form for fremtidssikring.
 
Eva Søncksen er godt tilfreds med at være med i Forskningspanelet og har kun haft positive oplevelser med at deltage i forskning.

Derfor er hun heller ikke i tvivl om, at hun vil råde andre danskere med lungesygdomme til at stille op. 
 
-Jeg vil anbefale andre at tilmelde sig forskningspanelet, hvis de er interesserede i at stille op til lungeforskning og bidrage til at udvikle fremtidens behandling. Øget forskning kommer jo alle til gavn i sidste ende.

 

Har du lyst til at deltage i et forskningsprojekt?

Du kan også deltage i et forskningsprojekt og være med til at styrke dansk lungeforskning.

Som medlem i Forskningspanelet vil du blive orienteret om de forskningsforsøg, der foregår tæt på, hvor du bor og som er relevante for dig.

Forskningspanelet er et dansk patientfællesskab med over 15.000 medlemmer, som stiller op til forskning på de danske hospitaler.

  • Det er gratis og uforpligtende at være medlem
  • Du modtager en mail, når der er et relevant forskningsstudie for dig
  • Du kan altid sige nej tak til at deltage.

Meld dig ind i Forskningspanelet her

Om Forskningspanelet

Du kan læse mere om Forskningspanelet og lungesygdomme her

 

Læs mere

Få mere viden om lunger, åndedræt, rygning, miljø og forskning 

Læs mere om hvilke forskningsprojekter Lungeforeningen har støttet

Vidste du, at sundhedsprofessionelle kan søge støtte til forskning gennem Danmarks Lungeforenings Fond og Børnelungefonden? 
Deadline for ansøgning er 1. oktober. Læs mere her

Kategori: