×
×

Magnus Heegaard giver ikke op

Magnus Heegaard og hans mor har valgt at gå i isolation på ubestemt tid, da Magnus kun har 23 procent af den lungekapacitet, vi andre har, og dermed er særligt udsat i forhold til corona-virus. Aarhus Stifttidende var forbi - og tog billeder gennem vinduet. Foto: Jens Thaysen

 

Det er svært ikke at beundre Magnus. To lungebetændelser som helt lille har ødelagt hans lunger for altid. Men Magnus giver ikke op. Tværtimod er det lykkes ham at blive en af Danmarks bedste sejlere i sin aldersklasse.

Lige nu er han isoleret hjemme på grund af frygten for coronasmitte.


15-årige Magnus var totalt isoleret i et år: Nu skal han lære at gå normalt på gaden igen
Magnus er færdigvaccineret, og han kan i princippet igen færdes på gader og stræder, præcis som han har lyst til. Men efter et år i isolation, er det ikke helt så nemt, som det lyder. 
- Jeg forsøger at gå i en lige linje og ikke at dreje hovedet eller gå langt væk, som jeg plejer. Det er virkelig ligesom en træningsøvelse bare at forsøge at gå lige ud. Jeg har jo været bange for, at de skulle hoste mig i hovedet og smitte mig.

DR har fulgt Magnus' vej tilbage til hverdagen efter et år i isolation

 

SIDSTE NYT: DER ER LYS FORUDE! MAGNUS HAR NETOP FÅET SIT FØRSTE SKUD: Læs mere på Århus Stifttidende

Magnus Heegaard er en fighter som ingen anden. Han har også en god opbakning hjemmefra. Hans familie har hele vejen støttet ham i sin sport. Og da coronapandemien kom til Danmark, var de også hurtige til at sikre ham. Her kan du møde Magnus - både før og under coronapandemien.

 

Isolation på ubestemt tid: Magnus og mor bor i den ene ende – far og søster i den anden

Bag en tyk plastikvæg kan 14-årige Magnus Heegaard lige skimte ansigtet på sin far. Det er det tætteste, de kommer hinanden i en periode, som ingen af dem ved, hvor længe varer.

Aarhus Stiftidende mødte familien i marts 2020, hvor de havde delt deres hus i to.

 

Lungesyge Magnus går i skole med hjælp fra robotten Hagrid

Magnus er en af de første lungesyge børn, som Lungeforeningen har hjulpet med en skole-hjem-robot. På den måde kan Magnus for første gang siden pandemien begyndte i marts 2020 være med i klassen på sin skole. Læs reportagen fra Aarhus Stiftidende

Læs mere om skole-hjem-robotterne her

 

Til VM på trods af lungesygdom - og nummer 3 på verdensranglisten

På trods af sit handicap er Magnus en af landets hurtigste sejlere. Som 12-årig var han nummer tre på verdensranglisten i sin optimistjolle - vel at mærke i konkurrence med ikke-handicappede børn.

Læs reportagen om Magnus' fantastiske bedrift her (fra stiften.dk 2018)

13-årig skal til VM, selvom han knap nok kan trække vejret (fra tv2.dk, 2018)

På havet føler Magnus sig fri: Lungesyge Magnus er landets hurtigste (fra familiejournal.dk, 2018)

Magnus er kronisk lungesyg - snart deltager han i VM i optimistjolle (fra TV2 Østjylland, 2018)

 

Lungesyg dreng inspirerede dansk assistent-landstræner til at løbe et halvmaraton

Magnus var også med som inspirator, da Team Rynkeby arrangerede Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet i stedet for det normale Team Rynkeby Skoleløb i 2020.

 

En mester på sit felt

Magnus er berømt indenfor dansk sejlsport. På trods af sine kæmpe udfordringer, vinder han igen og igen over raske modstandere.

 

Af lungernes fulde kraft

En film fra 2016. Filmen følger Magnus, der dengang kun var 10 år, og viser hans kamp for at opnå et godt resultat som optimistjollesejler i en sejlkonkurrence.

Se den gribende film her

 

Kategori: