×
×

Helsingør Lokalafdeling

Adresse: 
Minicentret, Fiolgade 17D, 3000 Helsingør.

Lokalafdelingen, som består af: Café Pusterummet – Lungekoret – Gågruppen og Træningsnetværket er et samarbejde mellem Lungeforeningen, Helsingør Kommune og DIG, hvor borgere med lungesygdom i Helsingør området mødes.

Formålet med Helsingør Lokalafdeling er:

  • At udveksle erfaringer om, hvordan man håndterer en kronisk lungesygdom i hverdagen.
  • At støtte hinanden til at blive mere fysisk aktive.
  • At danne netværk med ligestillede og deres pårørende
  • At hjælpe hinanden med at finde egne ressourcer og overskud til at leve et socialt aktivt hverdagsliv med en kronisk sygdom
  • At få viden om det at have en kronisk lungesygdom
  • At få bedre kendskab til Lungeforeningens arbejde og organisation

     

Café Pusterummet
Møderne i Café Pusterummet, hvis indhold er bestemt af deltagerne i lokalafdelingen, har et tema. Det kan være temaer som f.eks.: at leve med en lungesygdom - motion - medicin – kost/spisevaner - hvad hjælp kan vi som kronisk lungesyge få - at rejse med en lungesygdom osv.

Der vil være besøg af forskellige oplægsholdere, og vi vil ikke mindst inspirere og støtte hinanden til at leve aktivt med en kronisk lungesygdom i hverdagen.

 

Lungekoret
Lungekoret synger både nye og gamle danske sange, sange om årstiderne, livets gang og hverdagens skærmydsler. Gennem sangen træner vi lungefunktionen og øger kontrollen over vores vejrtrækning. Koret er et fællesskab med andre ligesindede, og vi går fra vores musikalske møder med energi og smil på læben. Alle kan være med, når vores korleder slår tonen an.
Se også siden: Helsingør Lungekor, som du finder under 'Netværk og lokalafdelinger'.

 

Gågruppen
Gågruppen mødes hver anden lørdag i alt slags vejr. Hver gang vi mødes, starter vi med at planlægge 2 eller 3 ruter med distancer fra 1 til 3 km. – og går enten i de smukke omgivelser omkring Kronborg eller i skoven. Vi slutter altid af med samvær over en kop kaffe med kage.

Se også siden: Helsingør Gågruppe, som du finder under 'Netværk og lokalafdelinger'.

 

Træningsnetværket
Du kan ikke forbedre din lungefunktion ved træning, men du kan blive bedre til at udnytte den lungefunktion, du har. Når du træner, vil du forbedre din vejrtrækning, for dine lunger bliver mindre belastede ved fysisk arbejde. Du oplever, at din vejrtrækning bliver bedre, og at du bliver mindre forpustet. Træningen vil bestå af opvarmning, konditions- og styrketræning samt afspænding – og vil blive tilpasset den enkeltes formåen.

Se også siden: Helsingør Træningsnetværk, som du finder under 'Netværk og lokalafdelinger'.

 

Har du KOL, anden kronisk lungesygdom - eller er du pårørende? Så kom og vær med i Helsingør Lokalafdeling.

Kontaktoplysninger: Lokalformand: Fysioterapeut Tove Tafdrup, e-mail: tove.tafdrup@gmail.com,tlf.: 24 21 68 62

 

 

Zoom ud og ind ved at klikke på + og - i venstre hjørne af kortet: 
Categories: 
Region: 
Hovedstaden