×
×

Rigtig god jul og godt nytår fra Lungeforeningen og Børnelungefonden

Sidst opdateret: 
21-12-2022

En meget stor og hjertelig hilsen til dig fra os alle i Lungehuset med ønsket om en glædelig jul og et lykkebringende nytår til dig og din familie.  

I vores daglige arbejde for mennesker med lungesygdomme er der altid fortællinger, som limer sig fast. De handler ofte om selve livet, dets betingelser, kriser men også megen optimisme. 2022 blev et særligt år for Lungesagen, fordi vi kunne markere 30-året for den første lungetransplantation. Ved den anledning mødte vi professor Kim Klyver, som i 2019 gennemgik en lungetransplantation, en ultimativ behandling. Vores julehilsen indledes med stærke ord fra Kims digtsamling ”Livets pust”, fordi den ligesom rammer lungesagens kerne: 
 

Pust alt hvad du kan 
alt hvad du har 
det sidste og det genvundne. 
Det genvundne er det bedste 
Nyd det, elsk det, respekter det 
men også 
andet og andre.
 

 

Tak for dit livets pust i lungesagen og din konkrete hjælp og indsats i år – uanset hvordan du har bidraget.  

Langt flere børn, unge og voksne – og deres pårørende – fandt vej til vores tilbud i rådgivningen, fik et pusterum på familiedage, i Frirummet eller nød samvær med andre i vores lokale kor, træningsaktiviteter, lokalafdelinger eller landsdækkende netværk.  
Langt flere forskere har fundet vej til vores to fonde og givet store bunker af forskningsansøgninger, der har krævet en kæmpe indsats for vores udvalg at læse og pege dem ud, som har potentiale til at flytte verden med videnskab og give håb til patienterne. 

Alt sammen betyder synlighed, både politisk og blandt danskerne. Det betyder noget for kampen for at få langt flere ressourcer til forskning og den nødvendige forebyggelse, opsporing og optimal behandling til lungepatienter i de kommende år.  

Coronapandemien, sorte skyer af økonomisk krise og ufred i verden har påvirket vores arbejde i år. Der er mange, der fortsat støtter vores arbejde med flotte økonomiske bidrag og på trods af, de selv er ramt på deres økonomi, vælger de at blive som medlemmer og udtrykker tilfredshed med vores tilbud.  

Netop den støtte sammen med dit engagement, uanset hvordan det kommer til udtryk, udgør substansen i vores værditilbud og giver os råstyrken i sekretariatet. Samarbejdet med Team Rynkeby Fondens servicefolk og ryttere og en helt ny 3-årig kontrakt giver os særligt i år stor optimisme om at kunne gøre mere for mange flere i de kommende år. Tour de France i Danmark viste os i sommer, hvordan store begivenheder kan samle os på tværs af aldre, landsdele, politiske ståsteder, religioner, og sammen med Team Rynkeby Fonden oplevede vi stor glæde ved at give lungerne synlighed midt i Fælledparken. 

Kim Klyvers sirlige ordguirlander rører os. De giver mening, fordi der fortsat skal pustes masser af luft i lungesagen i de kommende år for at give mere luft til leg, læring og livsudfoldelse for de mange mennesker, som endnu ikke får de optimale tilbud.  

Tak for dine ideer, samarbejdet og når du slår den første tone an og inviterer til nyt samspil for at udvikle lungesagen. Vi glæder os til 2023. 

Som året nærmer sig sin slutning har vi også fået en ny regering. Vores nye sundhedsminister er velkendt med sundhedsområdet og lungernes trange kår i et presset sundhedsvæsen, så vi er fortrøstningsfulde på lungernes vegne. Lunger har vi alle – ved fælles indsatser får vi mere luft i dem! 

Tak til to dedikerede og professionelle bestyrelser, som bliver ved med at sætte de strategiske pejlemærker for udviklingen af flere sunde lunger livet igennem. Mød bestyrelserne her: 

Lungeforeningens bestyrelse 

Børnelungefondens bestyrelse 

 

Kærlige hilsner fra  

direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden, Anne Brandt, og alle medarbejdere i Lungehuset