Lungedag 2011

Den årlige internationale Lungedag finder sted onsdag 16. november 2011, og temaet i år er: Kend dine lunger! Igen i år planlægger Lungeforeningen at koordinere en meget dynamisk og aktiv KOL-dag over hele landet, hvor vi i år især vil have fokus på samarbejde på tværs af sektorer og faggrænser.

Mere end 100 arrangementer
På Lungedagen var der mere end 100 arrangmenter rundt om i landet, hvor borgere kunne få målt deres lungefunktion, få en snak om lungerne, få tjek på inhalationsmedicin og meget mere. Se hvad der er af KOL-dags arrangementer nær dig.

Vi arbejder sammen for sundere lunger!
Vi samarbejder om dagen med LungePatient.dk, Astma-Allergi DK, Apotekerne i Danmark, Dansk Lungemedicinsk Selskab (DLS), Fagligt Selskab for Lunge- og Allergisygeplejersker (FSLA). Herudover er der en lang række regioner, kommuner, praktiserende læger og frivillige kræfter, der gør en stor indsats for lungesagen.

Vinder fik luft under vingerne!

 

En luftballontur for to personer var på højkant, da årets KOL-dags konkurrence blev skudt i gang. Og Bente Jensen blev den heldige vinder og kunne nyde en times lang flyvetur i selskab med luftballonskipper Kim Larsen (www.BlueOceonBalloon.dk), der havde sponsoreret turen.

Hvor meget fylder lungerne?
For at vinde konkurrencen skulle man svare på spørgsmålet: Hvis lungerne blev foldet ud, hvor meget ville de så fylde?

1) En halv tennisbane 2) En fodboldbane 3) De kunne dække en fladskærm på 24 tommer
Det rigtige svar er en halv tennisbane.

Læs om Lungerne fra A-Z.

Hvis du har spørsmål til KOL-dagen, er du velkommen til at kontakte Nicolai Kirkegaard eller Charlotte Larsen.

Læs mere om Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL)

Læs også tema om KOL på Min.medicin.dk