×
×

I denne uge er der fokus på lungesygdommen IPF

Sidst opdateret: 
20-09-2022

Christian Ove Carlsson går, når andre løber. Han ringer rask væk til løbsarrangører og beder om lov til at gå et løb. De fleste er positive og byder ham indenfor og vil endda holde løbet åbent, til han kommer i mål. Christian motionerer stædigt for at holde den alvorlige og sjældne lungesygdom IPF – Idiopatisk Pulmonal Fibrose - på afstand.

54-årige Christians livsfilosofi er, at sygdommen må indrette sig, så han fortsat kan nyde livet med sin familie. Læs hele Christians historie om at tage livtag med en lungesygdommen.

Netop I denne uge sættes der fokus på IPF over hele verden:

- Formålet er at skabe opmærksomhed om de tidlige tegn på sygdommen, så flere kan blive fundet og henvist til en specialist i lungesygdomme. Alt for mange IPF-patienter får nemlig stillet diagnosen for sent, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

Hun er stolt af, at Frirummet – foreningens nye, digitale mødested – 3. oktober kan byde indenfor til en netværkssamtale mellem mennesker med IPF.

- En af Lungeforeningens fornemmeste opgaver at bringe mennesker sammen, så man kan få glæde af hinanden og udveksle værdifulde erfaringer. Et landsdækkende netværk har også længe været på ønskelisten fra landets specialafdelinger. Derfor er jeg stolt af, at vi i anledning af IPF-ugen kan byde indenfor i Frirummet til et arrangement, hvor et første skridt er at starte en erfaringsudvekling om sygdommen og næste forhåbentlig er flere sammenkomster om relevante emner, siger Anne Brandt.

Arrangementet er 3. oktober kl. 13, og for at deltage, skal man være medlem af Lungeforeningen, hvilket man nemt kan blive på www.lunge.dk/medlemskab

Læs mere om IPF og læs også om forskning støttet af Danmarks Lungeforenings Fond og foreningens rapporter om IPF.