×
×

Organdonation: 104 ekstra leveår

Sidst opdateret: 
06-10-2022

De 12, du ser på fotoet, har alle fået nye lunger. De har dermed fået flere år at leve i - helt præcist 104 ekstra år med plads til gode venner, børnebørn, rejser og alt det gode, vi sætter pris på i livet.

De ekstra år er kun blevet til noget, fordi andre havde taget stilling i tide og sagt ja til at være organdonorer.  Lungeforeningen opfordrer til, at du også tager snakken om organdonation med dine kære. Og lørdag den 8. oktober - Organdonationsdag 2022 - er oplagt. Her kan du og din familie nemlig deltage i masser af arrangementer over hele landet, hvor spørgsmålet bliver diskuteret. 

Du kan også klikke ind på organdonor.dk og få mere og overraskende viden om organdonation. Vidste du fx, at ældste donor i 2021 var 83 år, og at du selv vælger, hvilke organer, du donerer? På siden kan du også læse om tro og donation, ligesom du får svar på, hvordan du registrerer dig som donor.

12. oktober fejrer Lungeforeningen og Rigshospitalet 30-året for den første lungetransplantation i Danmark. Læs mere om arrangementet på arrangementssiden her. 

Film: Røde cykelsadler på Østerbro

I ugen op til organdonationsdagen var Lungeforeningens medarbejdere en tur rundt på Østerbro i København for at gøre opmærksom på dagen. Det blev til mange gode snakke med borgerne - og en masse røde cykelsadler. Se den lille film med Lungeforeningens direktør, som opfordrer os alle til at ta' snakken!