×
×

'Bliv forsøgsperson'

En ny hjemmeside 'Bliv forsøgsperson' skal hjælpe med til, at forskere og deltagere til kliniske forsøg hurtigere kan komme i kontakt med hinanden.

- Der er rigtig mange danskere, der gerne vil bidrage til, at forskere kan udvikle ny og værdifuld viden – faktisk er der hvert år ca. 100.000 danskere, der deltager i forsøg. Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal gå hen, og hvad man skal vide. Samtidig er det også afgørende for forskerne, at en langsom rekruttering ikke får lov at forhale arbejdet, siger Sundheds- og Forebyggelsesminister Astrid Krag.

Alle oplysninger samlet på ét sted
Hjemmesiden, som er en del af Sundhed.dk, samler alle oplysninger om godkendte forsøg på landsdækkende plan. Det vil sige, at alle borgere kan tilgå hjemmesiden, og finde en oversigt over godkendte forsøg i alle landets fem regioner.

- Videnskabelige forskningsprojekter er en unik mulighed for at blive fulgt tæt og få et større fokus på sin sygdom. Gennem forskning kan vi blive bedre til at forebygge, diagnosticere og behandle sygdomme, så det er meget positivt, at der nu er kommet en hjemmeside, hvor forskere og patienter nemmere kan få kontakt til hinanden, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen. 

Projektet er støttet af TrygFonden, og det er Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning, der har anbefalet, at man opretter én fælles rekrutteringsside, som skal komme både borgere, patienter, forskere og myndigheder til gavn.

Lungeforeningen bakker op om sundhedsvisendeskabelige forsøg for lungepatienter i Danmark.

Få overblik over godkendte videnskabelig forsøg på hjemmeside 'Bliv forsøgsperson'.

Læs mere om Sundhedsvidenskabelige forsøg på Lungeforeningens hjemmeside. Læs også artiklen 'Ønskes: Forsøgspersoner HAVES: Sundhedsvidenskabelige forsøg" i LUNGENYT 4, 2011.