×
×

Café Hack støtter lungerne med særarrangement

22. august 2013 slår det populære radioprogram Café Hack og Lungeforeningen dørene op for et særarrangement for lungepatienter, pårørende og andre med interesse i lungesagen. På dagen vil rammerne i cafeen tage hensyn til mennesker med besværet vejrtrækning, dvs. ingen levende lys, stærk parfume og friske blomster.   

Ca. 1 million danskere lider i større eller mindre grad af en lungesygdom som fx astma, KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) eller en sjælden lungesygdom. Og stearinlys, parfume og blomster, som ofte indgår i hverdagen, kan være til gene, når man er syg i sine lunger. Det ved Marianne Bruun alt om, for hendes mor lever med den kroniske lungesygdom KOL.

- Min mor elsker Café Hacks radioprogram, og jeg har altid gerne villet glæde hende med, at hun kunne overvære én af optagelserne. Men da min mor ikke har så meget lungefunktion tilbage, så kan stærk parfume, stearinlys og kraftig blomsterduft være meget gererende for hende. Derfor henvendte jeg mig til Café Hack og til Lungeforeningen for at få stablet et særarrangement på benene, for jeg tænkte, at det ikke kun var min mor, der havde behovet.

Torsdag 22. august 2013, kl. 10.30 til 13.00 vil Teatergade 1 i Aarhus C være fyldt op med 75 lungepatienter, pårørende og andre med interesse i lungesagen, når Lungeforeningen og Café Hack i samarbejde inviterer til særarrangement i lungernes tegn.   

I Lungeforeningen glæder man sig meget over, at Café Hack ønsker at støtte op om lungesagen.

- Når man er syg i sine lunger, kan elementer i hverdagen, som mange tager for givet, være til stor gene, og det kan desværre gøre, at nogle lungepatienter helt undgår sociale arrangementer. Vi er meget glade for, at Café Hack vil lægge lokaler til et særarrangement og give lungepatienter og deres pårørende en unik oplevelse, siger direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt.

Der er ganske få billetter tilbage til arrangementet, og de kan købes for 295 kr. pr. person (inklusiv brunch) på www.lunge.dk/arrangementer

Kontakt

Birgitte Lenstrup, Lungeforeningen, mail bsl@lunge.dk, tlf. 22 56 65 15
Marianne Bruun, pårørende og initiativtager, mail m.bruun@ofir.dk

Fakta om lungesygdomme

  • 430.000 lever med KOL og godt 350.000 med astma i Danmark
  • 50 % af rygerne vil gerne holde op med at ryge (Danskernes rygevaner 2011, udarbejdet for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen, december 2011)
  • Arbejdsmedicinske undersøgelser viser, at omkring 65.000 danskere har en arbejdsrelateret lungesygdom
  • Knap 100.000 børn og unge under 17 år har problemer med at trække vejret hver dag på grund af luftvejssygdomme   
  • Luftvejssygdomme er den hyppigste årsag til indlæggelser på børneafdelinger

Kilde: Lungeforeningen - www.lunge.dk