×
×

Det gode liv på arbejdspladsen

Det gode liv starter på arbejdspladsen
På fire friskvareterminaler rundt om i Danmark arbejder en stor gruppe medarbejdere 24/7/365 med at pakke mælk og andre fødevarer, som hver eneste dag bringes ud til danske butikker.

Medarbejdere i produktionsvirksomheder hører til blandt den gruppe af kortuddannede i Danmark, der er mere udsatte på deres sundhed, fordi deres arbejde er fysisk krævende, foregår på skæve tidspunkter af døgnet og i ofte i kulde. Det vil et partnerskab under navnet ’Mit gode liv’ lave om på.

’Mit gode liv’ er et nyt koncept til virksomheder, som vil forbedre sundheden for medarbejderne på arbejdspladsen.

Konceptet er en del af partnerskabet ’Mit gode liv’, som blandt andet Arla, Hjerteforeningen og Lungeforeningen står bag. I første omgang er det især lunge- og hjertesundheden, som projektet vil sætte fokus på.

Og der er god grund til at gøre noget:

- Vi ved desværre, at mænd med kort uddannelse i gennemsnit dør fem år tidligere end dem med længere uddannelse. Mange har problemer med fysisk belastning i kombination med rygning, dårlig søvnrytme og for lidt motion. Alt i alt en skidt cocktail for lungerne og for sundheden, forklarer Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen og én af partnerne i ’Mit gode liv’.

Hjerteforeningen peger på, at arbejdspladsen er et velegnet sted at nå mange mennesker.

Særligt de, som normalt ikke lige tager sundhedsbudskaberne til sig. Det skyldes, at kollegialt fællesskab på arbejdspladsen kan motivere og fastholde medarbejderne til at tænke på sundhed og måske også leve en lille smule sundere:

- Også de små skridt tæller. Gå en ekstra tur, det hjælper mig, at tænke positivt, måske også dig? Ved at sætte ind netop på arbejdspladsen med projektet ’Mit gode liv’ håber vi at hjælpe og motivere den enkelte til at opnå både mere sundhed og livskvalitet. Alle fortjener et godt liv, siger Hjerteforeningens administrerende direktør Kim Høgh.

Startskuddet på projektet går ved, at et lungekorps med sygeplejersker fra Lungeforeningen rykker ud til Arlas medarbejdere på to terminaler, ét i øst og ét i vest, for at måle medarbejdernes lungefunktion.

Lungefunktionsmålingen kan vise et evt. fald i lungefunktionen, som er det første tegn på en lungesygdom. Det er vigtigt at opdage lungesygdomme og få dem behandlet så tidligt som muligt, for så kan udviklingen af eventuelle lungesygdomme bremses.

Sundhedstjek uden om lægen
Senere fortsætter Hjerteforeningen og Lungeforeningen med at tilbyde generelle sundhedstjek, individuel rådgivning, rygestop og andre sundhedstilbud.

Omkring 300 medarbejdere i friskvareterminaler ved Slagelse og Christiansfeld bliver de første, som i forbindelse med ’Mit gode liv’ får mulighed for at få målt deres lungefunktion og blive en del af projektet Mit gode liv.

KONTAKT

Pressechef Birgitte Skøtt Lenstrup, Lungeforeningen, 22 56 65 15, bsl@lunge.dk
Kommunikationspartner Caroline Broge, Hjerteforeningen, 33 67 00 06, cbroge@hjerteforeningen.dk        

TID OG STED

Sygeplejersker fra lungekorpset måler medarbejdernes lungefunktion på følgende tidspunkter:

Arla Foods
Karolinevej 1-3
4200 Slagelse

Kontaktperson: Helle Jürgensen, tlf. 72 14 72 25
8. september 2015 kl. 24.00-04.00
9. september kl. 10-12, kl. 16.30-17.30 og igen kl. 24.00-04.00
 

Arla Foods
Arlavej 2
6070 Christiansfeld

Kontaktperson: Karen Astrid Wegener Møller tlf. 73 56 22 11
9. september 2015 kl. 11-16 og igen kl. 21.00-24.00

FAKTA
"Mit gode liv” - er et køreklart koncept til virksomheder, som vil forbedre sundheden for medarbejderne på arbejdspladsen.

Konceptet består af: En kommunikationskampagne, sundhedsledelse og træning af Godt Liv Ambassadører, sundhedstjek med individuel rådgivning herunder lungefunktionstest samt andre sundhedstilbud til medarbejderne. Samlet set skal indsatsen hjælpe den enkelte til at opnå bedre livskvalitet. Arlas overordnede interesse i projektet er at varetage medarbejdernes sundhed.

Konceptet er udviklet i partnerskab med: Arla, Hjerteforeningen, Lungeforeningen, Just Bendix Justesen, Rådgivende Sociologer og Weltklasse. Projektet er støttet af Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også om
Projekt Friske Forsyninger