×
×

Gallashow med kongelig deltagelse

Der er lagt op til en forrygende flot og underholdende aften med deltagelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary, når Danmarks Lungeforening slår dørene op til Gallashowet ”Kunsten Stiger”. Søndag den 28. oktober 2012 kl. 19:30 optræder en lang række kunstnere nemlig foran en fyldt sal på Det Kongelige Teater.

Gallashowet til fordel for lungerne er i anledning af 20-året for den første lungetransplantation i Danmark, og publikum får en kæmpe oplevelse samtidig med, at de støtter en god sag.  På scenen præsenteres en bred buket af teaterkunst og underholdning i verdensklasse med bl.a. disse kunstnere, som alle optræder gratis:

  • Solodansere ved Den Kongelige Ballet, Alban Lendorf og Lena-Maria Gruber
  • Kongelig skuespiller Bodil Jørgensen
  • Dancehall darlings Klumben & Raske Penge
  • Jazzsangerinde Caroline Henderson
  • Film- og teaterskuespiller Ellen Hillingsø
  • Four Jacks anno 2012: Stig Rossen, Jesper Asholt, Jesper Lohmann og Keld Heick
  • Film- og teaterskuespiller Sonja Richter
  • Entertainer Preben Kristensen
  • Spasmager Martin Brygmann
  • Og mange flere

Som konferencierer vil operasanger Joachim Knop sammen med ambassadør for Danmarks Lungeforening og skuespiller Line Kruse føre publikum igennem et forrygende og festligt kunstnerisk program af høj kvalitet-krydret med personlige historier, der fortæller om, hvor vigtigt det er at støtte lungeforskningen.

- Det bliver den helt store fest, når Danmarks Lungeforening holder gallashow på Det Kongelige Teaters Gamle Scene med fokus rettet på lungernes vigtighed hele livet igennem. Programmet er fantastisk, og vi præsenterer selvfølgelig også et par overraskelser på selve aftenen, siger Line Kruse.

Bag tilrettelæggelsen af showet står to kollegaer og nære venner, skuespiller Line Kruse og tidligere førstepåklæderske ved Det Kongelige Teater, Finn Basel. Han er idémand bag konceptet ”Kunsten Stiger”, et koncept for velgørende gallaforestillinger, hvor kunstnere stiller gratis op for at støtte en god sag.

- Kunstnere, skuespillere og frivillige teaterfolk er strømmet til for at bakke op om gallashowet. Det er helt fantastisk, siger Finn Basel.

I Danmarks Lungeforening er man både taknemmelig og imponeret over den store opbakning til lungesagen fra kunstnerne, foreningens egne frivillige og alle andre.

- Det glæder mig utroligt meget, at Kronprinsessen vil deltage i en kulturel begivenhed, der fejrer lungerne som et livgivende og fundamentalt organ, vi skal passe godt på hele livet. Sådan en royal opbakning betyder uendeligt meget for lungesagen, siger direktør i Danmarks Lungeforening, Anne Brandt.

Billetter til Gallashowet er blevet revet væk og var allerede udsolgt 1. september 2012. Danmarks Lungeforening håber naturligvis nu på, at alt den gode opmærksomhed vil gøre, at mange gavmilde sponsorer og firmaer fremover vil støtte sagen og få øje på nye samarbejdsmuligheder, så der kan blive flere midler til den livsvigtige forskning i lungesygdomme.

- Vores store succes med gallashowet giver et langsigtet og øget fokus på lungeforeningens arbejde for sundere lunger til alle danskere - livet igennem. Lægevidenskaben mangler penge til forskning i forebyggelse og behandling af lungesygdomme, som alt for længe har været et nedprioriteret område. Og gallashowet er kun startskuddet til indsamling af midler til denne livsvigtige forskning, slutter Danmarks Lungeforenings direktør, Anne Brandt.

Læs mere om hele showet og se alle de deltagende kunstnere på www.lunge.dk

Mere information
Pressechef i Danmarks Lungeforening, Birgitte Skøtt Lenstrup
E-mail bsl@lunge.dk, tlf. 38 76 00 37, mobil 22 56 65 15

FAKTA
Danmarks Lungeforening er en over 110 år gammel patientforening, hvis oprindelige formål var at bekæmpe tuberkulosen. Tiderne har ændret sig, og i dag arbejder foreningen bredt for lungesagen (sjældne lungesygdomme, Kronisk Obstruktiv Lungesygdom - KOL, astma og lungekræft). Visionen er et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger - livet igennem. 

Læs mere på www.lunge.dk  under OM OS.

Danmarks Lungeforenings Fond støtter hvert år lungeforskning, der er med til at forbedre forebyggelse og behandling af lungesygdomme samt skabe dyrebar viden om lungerne, der kan redde liv.

Danmarks Lungeforening er stort set alene om at yde støtte til kliniske forskningsprojekter inden for lungemedicin. Lungeforeningens Fond er den eneste fond, hvor relevans for lungepatienter er et krav, når der skal ydes støtte til forskning.  I 2011 modtog Danmarks Lungeforenings Fond ansøgninger for lige under 30 millioner kr., men var kun i stand til at uddele omkring 1 million kr. 

Danmarks Lungeforening glæder sig naturligvis over den store interesse for lungeforskning, og arbejder derfor intenst for, at forskningen skal få flere midler.