Hjælp børn til et bedre liv | Lungeforeningen
×
×

Hjælp børn til et bedre liv

Printer-friendly version

Hjælp børn til et bedre liv

Kom til loppemarked på Hjerting Kystsanatorium
I samarbejde med Lungeforeningen, slår Hjerting Kystsanatorium dørene op til et gigantisk loppemarked søndag 29. september 2013 fra klokken 11.00 til klokken 16.00 på Sanatorievej 6 i Hjerting. Alle sejl sættes til for at samle penge ind til nyt legetøj og forlystelser til de børn, som i perioder bor på kystsanatoriet. Der er lagt op til en begivenhedsrig eftermiddag, hvor det også er muligt at få målt sin lungefunktion af læger og sygeplejersker fra Sydvestjysk Sygehus, høre foredrag, se børnenes lungeløb og gøre et unikt fund blandt loppemarkedets boder.

Kystsanatoriet er børnenes frirum

Kystsanatoriet i Hjerting er ejet af Lungeforeningen og bygget i 1915. Dengang tuberkulosen rasede, fungerede stedet som et lungesanatorium, men efter tuberkulosens udryddelse blev det omdannet til en moderne døgninstitution, som tilbyder aflastning til børn og unge op til 15 år, som har brug for et pusterum fra hverdag.

I dag opholder mere end 100 børn sig hvert år på Hjerting Kystsanatorium, hvor de oplever en hjemlig atmosfære blandt det tværfaglige personale, som bl.a. tæller lærere, pædagoger, køkkenpersonale samt en sygeplejerske. Børnene er oftest mellem 4 og 15 år, når de kommer til kystsanatoriet, og indtil for nylig har man kun modtaget børn fra det danske mindretal i Tyskland, idet Skolesundhedstjenesten i Sydslesvig er med til at drive stedet. Det er dog en stor glæde, at Kystsanatoriet i Hjerting fremover også står klar til at modtage danske børn i aflastning.

Kom til Esbjergs hyggeligste loppemarked

Traditionen tro afholdes endnu engang et loppemarked på kystsanatoriet, hvor alt overskud går ubeskåret til børn på Hjerting Kystsanatorium og i år også til børn med syge lunger.

- Loppemarkedet har eksisteret i mange år, og startede i det små med salg af marmelade og Hjerting borgernes gamle garageting. Det var selve det at være fælles om projektet, der var nøgleordet, for dengang var det mest familie og venner, der deltog. I dag har loppemarkedet vokset sig kæmpestort, og folk kommer udenbys fra, fortæller forstanderinde Dorte Lismoes.

Udover at møde børn og personale og få rundvisning på Hjerting Kystsanatorium, kan man få målt sin lungefunktion af personale fra Esbjerg lungemedicinske afdeling og handle i boderne. Der er også foredrag om at bevare livskraften ved at træne hjernen. Ved at høre foredraget kan man støtte lungesagen med 100 kr.

Der er lagt op til en festlig aktivitetsdag med mulighed for at vinde flotte præmier i tombolaen, heppe på de børn, der deltager i lungeløbet, lave pandekager og snobrød over bål eller købe lækkerier.

Mød op og hjælp børn til et bedre liv

- Ved at møde op støtter man, udover børnene på Hjerting, også alvorligt syge børn. Børn med lungesygdomme oplever at blive isolerede, ensomme og kan ikke være med i aktiviteter som andre børn. Derfor er der brug for at udvikle særlige aktiviteter, som kan støtte dem og hele lungesagen, fortæller direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt.

Arrangementet finder sted søndag 29. september 2013 fra kl. 11.00 – 16.00 på Sanatorievej 6, 6710 Esbjerg V og er åbent for alle interesserede.  Se også vedhæftede plakat.

Læs mere om på www.lunge.dk/hjerting hvor pjecen om Hjerting Kystsanatorium kan downloades og plakaten med oversigt over dagens aktiviteter          

 

KONTAKT

 

Hjerting Kystsanatorium,                                          Kontaktperson: Forstander Dorte Lismoes,

Sanatorievej 6                                                             Tlf: 75 11 50 03                      

6710 Esbjerg V                                                            E-mail: dlismoes@mail.dk            
 

Lungeforeningen                                          Kontaktperson: Pressechef Birgitte Skøtt Lenstrup

Strandboulevarden 47 B                                           Tlf: 22 56 65 15

2100 København Ø                                                    E-mail: bsl@lunge.dk                    

                                                                          

FAKTA

Kystsanatoriet i Hjerting er et sted, hvor børn kan få et tiltrængt pusterum fra hverdagen. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns behov for omsorg og udvikling. Vi bor i harmoniske og naturskønne omgivelser i Hjerting lige ud til Vesterhavet, 8 km. nord for Esbjerg.

Kystsanatoriet i Hjerting er ejet af Lungeforeningen og bygget i 1915.

Læs mere på www.lunge.dk/hjerting