×
×

Hjælp på vej fra Team Rynkeby

Hjælp på vej fra Team Rynkeby

Flere syge børn skal have glæde af Team Rynkeby-millioner.

Børn med alvorlige lungesygdomme får nu også glæde af Team Rynkebys velgørenhedsarbejde i Danmark.

Alle de penge, som Team Rynkeby samler ind i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet 2017 går ubeskåret til Børnelungefonden.

Siden starten i 2002 har Team Rynkeby trampet i pedalerne til fordel for børn med kræft og deres familier.

Men næste år får en endnu bredere gruppe af alvorligt syge børn glæde af de mange penge, som velgørenhedscykelholdet samler ind.

Det ligger fast, efter Team Rynkeby Fondens bestyrelse på et møde i aftes vedtog, at de penge, som Team Rynkeby samler ind i Danmark i forbindelse med ’Team Rynkeby Skoleløbet 2017’, skal doneres ubeskåret til Børnelungefonden.

- Tidligere har Team Rynkeby næsten udelukkende indsamlet penge via større sponsorbidrag fra private virksomheder. Men med Team Rynkeby Skoleløbet har vi fået en helt ny indsamlingsplatform, hvor vi igennem hundredtusindvis af private mikrosponsorater kan indsamle et meget stort beløb. Disse nye penge vil vi gerne betænke en – for os – ny gruppe af alvorligt syge børn, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

 

Fra 6,2 til 17,6 mio. kr.

Team Rynkeby gennemførte Team Rynkeby Skoleløbet som et landsdækkende motions- og velgørenhedsløb for første gang i 2015. Det år indsamlede 34.000 skoleelever fra 100 skoler 6,2 millioner kroner til Børnecancerfonden.

Året efter var deltagerantallet vokset til 97.000 elever fra 295 skoler, og donationen til Børnecancerfonden voksede tilsvarende til 17,6 millioner kroner. Derudover indsamler Team Rynkeby et anseeligt tocifret millionbeløb på sine øvrige aktiviteter.

- Vi fortsætter vores tætte samarbejde med Børnecancerfonden i forbindelse med alle aktiviteter uden for Team Rynkeby Skoleløbet, ligesom turen til Paris fortsat afvikles til fordel for børn med kræft. Dermed regner vi også med at kunne holde vores årlige donationer til Børnecancerfonden på niveauet fra før Team Rynkeby Skoleløbet, siger Carl Erik Dalbøge.

 

Skal sikre normalt liv

Hos Børnelungefonden glæder bestyrelsesformand Søren Houman sig over, at Team Rynkeby vil være med til at sætte fokus på de tusindvis af børn, der lider af alvorlige lungesygdomme.

- Alle børn skal have luft til at kunne løbe og lege. I Danmark rammes mange børn af en alvorlig lungesygdom – det kan være både kritiske, livstruende lungesygdomme og svær astma. Fælles for disse lungesygdomme er, at de ramte børn og deres familier ikke kan leve det liv, vi andre vil betragte som et normalt liv – og deres hverdag bliver fyldt med afsavn, siger Søren Houman og tilføjer:

- Derfor er det fantastisk glædeligt, at Team Rynkeby nu vil være med til at løfte børnelungesagen.

Børnelungefonden forpligter sig til at bruge mindst 70 procent af de indsamlede midler fra Team Rynkeby Skoleløbet til forskning i kritiske lungesygdomme blandt børn. De øvrige penge går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles fredag den 7. april 2017 – fredagen før påskeferien. Det er gratis for alle skoler at tilmelde sig og tilmeldingen sker her: www.team-rynkeby.dk/tilmeldskole

 

Yderligere oplysninger
Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, tlf.: 20 26 55 88
Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden, tlf.: 24 98 11 61

Læs mere
Børnelungefonden
Børn og lunger