×
×

Hver tredje storryger skal stoppe

Ritzau, 28. januar 214:

Nye mål: Hver tredje storryger skal stoppe

Syv nationale mål skal hjælpe danskerne af med deres usunde vaner og i løbet af 10 år få flere til at kvitte røgen og alkoholmisbruget og i stedet skrue op for den daglige motion.

- Jeg er overbevist om, at de fleste danskere ønsker at leve så længe som muligt uden at være tynget af sygdom og smerte. Lovgivning kan tage os et stykke, men mit største fokus er på en forebyggelsespolitik, der bakker op om danskernes egne ønsker og mål, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) til Ritzau.

Tobaksrygning er især årsagen til, at levealderen herhjemme halter bagefter andre landes. Mens en svensker eksempelvis i gennemsnit bliver 81,9 år, så må danskeren tage til takke med 79,9 år. Derfor skal andelen af storrygere nedbringes med en tredjedel over de næste 10 år.

Lungeforeningen glæder sig over, at regeringen nu sætter fokus på den del af befolkningen, som trods kampagner og rygestoptilbud endnu ikke er lykkes med rygestoppet.

Projektleder i Lungeforeningen, Mette Münchow, udtaler sig i artiklerne: "Hver tredje storryger skal stoppe" på eb.dk og "Foreninger: Nye sundhedsudspil er urealistiske" på tv.dk

Hør også projektleder Mette Münchow i P1 radioavis kl. 12.00 29. januar 2014 på dr.dk


"FAKTA: Her er regeringens syv sunde mål" på tv2.dk
Pressemeddelelse: "Sundhedsministeren: Danskerne skal have flere sunde leveår" på sum.dk

Læs om rygestop