×
×

Invitation til 10 års jubilæum

En hilsen sendt på vegne af Lungeforeningens formand, Torben Mogensen med ønsket om en rigtig glædelig jul fra alle i Lungeforeningen og invitation til reception 16. januar 2020.

Vi trækker vejret, fra vi bliver født, til vi dør. Intet er mere naturligt. Vi trækker vejret, når vi sover, spiser, griner, græder, går og sidder stille. Åndedrag efter åndedrag ilter vi blodet, så kroppens celler kan leve.

De fleste mennesker behøver ikke at tænke over, at vi skal trække vejret. Måske derfor glemmer vi, hvor rædselsvækkende det er, når kroppen ikke kan få den luft, som den behøver. Alligevel er det stadigt overraskende, i hvor høj grad vi som samfund glemmer, at lungerne – ligesom andre livsvigtige organer – også kan blive syge. Nogen gange så syge, at hver eneste vejrtrækning kalder på opmærksomhed.

Lungesygdomme er skyld i alt for mange unødvendige dødsfald og lidelse. Astma og infektioner er hyppigste årsag til akutindlæggelser blandt børn. Det er unødvendigt, at lungesygdomme fortsat bidrager til ulighed. Åndenød ødelægger livsglæden for tusinder af vores medmennesker: Børn, unge og voksne.

 

Det kan vi gøre noget ved!
Der hænger i dag hjertestartere på snart sagt enhver arbejdsplads og i sportshaller. En helt fantastisk måde, hvorpå vi alle kan træde til på rette tid og sted, når et hjerte har brug for hjælp. Vi har også brug for lungestartere. Måske ikke apparater, men mennesker som dig, der gør en forskel for lungesagen.

Den 16. januar 1901 så Lungeforeningen dagens lys og startede et langt, sejt kapløb med tiden for at opspore tuberkulose i hele landet og sikre behandling. Det blev en fælles indsats med mange aktører både socialt og sundhedsmæssigt, og over mange, mange år før man nåede i mål.
De sidste 10 år har Lungeforeningen – godt hjulpet af Børnelungefonden – også gennemført lidt af et hækkeløb på kort distance med mange spring og sejre undervejs, så vi i dag står klar ved en ny startlinje til et lungestormløb.

Vi giver derfor en særlig tak til alle, der sprang med og kastede sig ind i kampen, gav os tro på og mulighed for, at lungesagen bliver set og involveret, så vi får et samfund, der tager mennesker med en lungesygdom tæt inde på livet mere alvorligt:
 

TAK til medlemmer, frivillige, fonde, virksomheder, konsulenter, forskere, fagprofessionelle, eksperter, politikere, embedsfolk, korledere, cykelryttere og skoleløbsansvarlige fra Team Rynkeby, bestyrelser, sundhedsorganisationer, venner af Lungehuset og et dedikeret team på Strandboulevarden med en direktør, der runder et 10-års jubilæum.
Livet kører på luft. Du er med til at puste til en ny start for lungesagen. For en fremtid, hvor flere ved, hvordan de skal reagere, når et medmenneske lider af åndenød; hvor vi giver børn, unge og voksne med lungesygdomme den behandling, de har brug for.
 

Det vil vi gerne sige tak for!
Mød op til reception i anledning af Anne Brandts 10-års jubilæum på Lungeforeningens 119-års fødselsdag den 16. januar 2020, kl. 15.00-17.00, som den lungestarter, du også er.

Vær med til at hylde alle, der løb med undervejs og banede vejen for nogle tigerspring for lungerne. Vi lover at gøre vores til fortsat at smitte omgivelserne med optimisme, gejst, håb for fremtiden for lungesyge og deres pårørende. Vi ved, at ”ting tar tid” og fortsat kræver målrettede indsatser og masser af samarbejde.

Jeg glæder mig til at se dig!

Tilmeld dig via linket: Tilmelding til reception den 16. januar 2020

Med tak for samarbejdet i 2019 og ønsket om en glædelig jul og et lykkebringende nyt år på vegne af hele bestyrelsen.

Torben Mogensen
Formand i Lungeforeningen