Jubilæum: 10 år som direktør i Lungeforeningen | Lungeforeningen
×
×

Jubilæum: 10 år som direktør i Lungeforeningen

Printer-friendly version

Anne Brandt lever og ånder helt bogstaveligt for Lungesagen. 16. januar 2020 har hun i 10 år kæmpet lungepatienternes sag. Hun har sat fokus på de lungesyges vilkår, på vigtigheden af forebyggelse, og skabt netværk, forskningsmidler og politisk opmærksomhed til gavn for både ældre, voksne og børn. 

Omdrejningspunktet har været den over 100 år gamle patientforening Lungeforeningen, som er blevet udbygget og moderniseret. Hundredevis af frivillige over hele landet arbejder i dag for at hjælpe og støtte lungepatienter i Lungeforeningens mange lokalafdelinger, netværk og kor. Lungeforeningen er ikke blot blevet en uvurderlig støtte for hundredtusindvis af lungesyge, men også en vidensbank og et centrum for dansk lungeforskning. I 2014 udvidedes med Børnelungefonden, der i samarbejde med Team Rynkeby Skoleløbet har skaffet millioner til forskning i børns lungesygdomme. 

I 10 år har Anne Brandt som direktør i Lungeforeningen udvidet og moderniseret den over 100 år gamle patientforening. I 2015 fusionerede Danmarks Lungeforening med Lungepatient.dk og blev til Lungeforeningen. Medlemstallet er i perioden steget fra ca. 4.000 til over 22.000, og der er kommet et langt kraftigere politisk og folkeligt fokus på lungesagen.

Bestyrelsesformand Torben Mogensen fremhæver den kolossale udvikling med Anne ved roret:

– Lungeforeningen er blevet synlig og taler med større stemme. Lungesagen er på den politiske dagsorden. Det kommer vores medlemmer til gavn, siger Torben Mogensen.

Johannes Flensted-Jensen var som daværende formand for foreningen med til at ansætte den nye direktør. Man ønskede noget nyt drive, og det fik man:

 – I dag er rygerlunger kommet væk fra overskrifterne og erstattet af en større viden om KOL og andre lungesygdomme. Det er Annes fortjeneste. Hun ville ikke høre ordet, fordi det var nedsættende og fyldt med skyld og skam, siger Johannes Flensted-Jensen og fremhæver successen den dag, en artikel om KOL ryddede Ekstrabladets forside.

– Hun har evnen til at holde næsen i sporet. Det er nødvendigt, og det er lykkedes for hende i en fantastisk grad, siger Lone Christiansen, den tredje formand, der har tjent Lungeforeningen sammen med Anne. Lone Christiansen peger på, at medlemstilbuddene er mangedoblet i løbet af de 10 år, Anne har været direktør.

Hvad, der også er lykkedes, er et øget fokus på forskning i lungesygdomme, der rammer både børn og voksne. En succeshistorie er Børnelungefonden, der blev dannet i 2014, og samarbejdet med Team Rynkeby Fonden. Via Team Rynkeby Skoleløbet har man gennem de sidste tre år kunnet give 24 millioner til forskning i børnelungesygdomme. Et samarbejde, der rækker ud i fremtiden og er tæt forbundet med Annes store ønske om at skabe håb for alle lungesyge.

 – At Anne har formået at skabe den kontakt, er en kolossal mulighed for børn med lungesygdomme. En eventyrlig succes, slutter Lungeforeningens nuværende formand Torben Mogensen.

 

Reception

I anledning af Anne Brandts 10-års jubilæum afholdes der reception 16. januar 2020, kl. 15.00-17.00 hos Lungeforeningen på Strandboulevarden 49, B-8, 2100 Kbh. Ø.