×
×

LIV I LUNGERNE på Kulturnat

Lungeforeningen var med til Kulturnatten i København fredag 11. oktober 2013. Glade Kulturnatgæster kunne få målt deres lungefunktion og komme på en rejse ind i LIV I LUNGERNE universet på Metropol på Kultorvet.

Lungeforeningen er medlem af Advisory Board og er samtidig samarbejdspartner i Københavns Kommunes imponerende projekt Røgfrit København 2025, som handler om at gøre København til en sund og grøn metropol, hvor børn og voksne kan færdes uden at blive udsat for tobaksrøg, hvor nye generationer ikke begynder at ryge, og hvor mennesker, som ryger, kan få hjælp og støtte til at blive røgfri. Røgfrit København havde på baggrund af dette partnerskab inviteret Lungeforeningen til at stå sammen på årest Kulturnat.

Unger og lunger

Vi valgte at fokusere på vores nye, gratis undervisnings-site LIV I LUNGERNE og byggede i et stort klasselokale en såkaldt ’walk – see – do’ med 4 poster, hvor Kulturnatgæster først kunnw blive klogere på børn/unge og lunger, dernæst børn/unge og rygning, hvorefter de kom til en stor TV-skærm, hvor 4 af vore frivillige unge præsenterede nogle af de produktioner, skolebørn har lavet i forbindelse med undervisningen i LIV I LUNGERNE. På sidste post kunne gæsterne på iPads selv lege med LIV I LUNGERNE.

Lungetjek, monologer og sundere lunger

Nicolai Kirkegaard, sygeplejerske og seniorprojektleder i Lungeforeningen lavede lungefunktionstests og delte ud af sin viden om lunger, lungesagen og Lungeforeningens arbejde for SUNDERER LUNGER. I et andet hjørne uden for LIV I LUNGERNE-universet viste vi, hvorfor det er så vigtigt, at forebygge, at danskernes lunger bliver syge. I et afslappende pudemiljø, kunne man på computer og med høretelefoner kunne se og høre vores gribende ”lungemonologer” Med Luft på Stemmen, som sætter ord på, hvordan det føles at leve med en alvorlig kronisk lungesygdom, og hvordan det føles at være pårørende.

Løbende lodtrækninger

Alle deltagere kunne deltage i løbende lodtrækninger om Margit Brandt t-shirts, og i løbet af aftenen annoncerede vi løbende vinderne på vores Facebook-side www.facebook.com/lungeforeningen

Og hovedpræmien var en IPad Mini, sponsoreret af KMD, som blev vundet af en glad skoledreng Emil, som nu kan være med til at sprede budskabet om LIV I LUNGERNE til sine klassekammerater.