×
×

Lungedag 2020: Årets Lungedag bliver til årets Lungeuge

Printer-friendly version
Sidst opdateret: 
16-11-2020

Hvert år 3. onsdag i november afholder Lungeforeningen i samarbejde med sundhedsprofessionelle og frivillige Lungedagen med over 100 arrangementer i hele landet. Her kan danskerne få målt deres lungefunktion og få gode råd og vejledning til at passe på sine lunger. Over 600.000 danskere lever med en kronisk lungesygdom, men alt for mange ved det ikke, da symptomer som hoste, åndenød og slim fra lungerne kan forvekles med dårlig form og alderdom. På grund af corona har Lungeforeningen valgt at afholde en digital Lungeuge, hvor der i hele uge 47 er fokus på 'Den gode hverdag med en lungesygdom i en corona-tid'. 

Over 5000 danskere får målt deres lungefunktion hvert år til den årlige Lungedag, og mellem 19-20% sendes videre til egen læge på grund af en ukendt nedsat lungefunktion. I år har corona sat en stopper for den årlige mærkedag. Derfor har Lungeforeningen i år valgt at afholde en digital Lungeuge, hvor der i hele uge 47 sættes fokus på 'Den gode hverdag med en lungesygdom i en corona-tid'. 


#FåBedreVejr
Mange af Lungeforeningens medlemmer kæmper i denne tid med både ensomhed og angst for den nye coronavirus. Lungeugen foregår på Lungeforeningens Facebook og Instagram under hasttagget #FåBedreVejr og skydes i gang mandag 16. november. 

Ugen byder blandt andet på en Live Stream, hvor man kan stille spørgsmål til direktør og formand i Lungeforeningen og masser af gode råd og vejledning om fx træning, mad, medicin og de følelsesmæssige udfordringer i en corona-tid. Se program for Lungeugen 2020


Sundhedsminister Magnus Heunicke fik målt sin lungefunktion
Sidste år, ved Lungedagen d. 20. november kunne danskerne få målt deres lungefunktion og få gode råd og vejledning om lungerne ved 115 arrangementer i alle fem region. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke fik også målt sin lungefunktion ved et arrangement i Grøndalscentret i København. 


LÆS OGSÅ: 

Lungedagen 2019: I dag puster hele Danmark

Lungedagen 2018: Tusindevis af danskere fik lungetjek