×
×

Lungenyt er på gaden!

Sidst opdateret: 
20-05-2021

Årets andet Lungenyt er på gaden, og du kan bl.a. glæde dig til at læse om: 

 • Bronkiektasi i Lungelægens bord
  Man ved ikke præcis, hvor mange der har bronkiektasi i Danmark. Men man ved, at flere bliver fejldiagnosticeret, og derfor ikke er behandlet korrekt. Ulla Møller Weinreich, forskningsansvarlig overlæge på Den Respiratoriske Forskningsenhed på Aalborg Universitetshospital, fortæller, hvorfor det er vigtigt at blive undersøgt for bronkiektasi, når man har hoste eller hyppige infektioner.
   
 • NIV-behandling i hjemmet
  NIV (Non-invasiv Ventilation) er en behandling, som primært har været forbeholdt mennesker, der blev indlagt med forværring i deres lungesygdom, men flere og flere får mulighed for at få behandlingen i hjemmet. Det betyder færre indlæggelser og en højere livskvalitet.
   
 • Hvordan du kan træne dit åndedræt
  Hvis dine lunger ikke kan arbejde optimalt, betyder det, at andre dele af kroppen som for eksempel muskulaturen omkring ribben, bryst, nakke eller skuldre tager over, og forsøger at hjælpe dine lunger med at ilte kroppen. Fysioterapeut Emma Bjørn Wiwe fortæller om fordelene ved åndedrætsterapi, og viser øvelser, du selv kan lave derhjemme.
   
 • Det virtuelle pilotprojekt Safehouse, som har hjulpet lungepatienter under COVID-19 krisen
  Safehouse er et forsknings- og innovationsprojekt, som Lungeforeningen har gennemført i samarbejde med Region Sjælland med støtte fra Innovationsfonden. Vi har spurgt de fire aktører i Safehouse, hvordan de har oplevet at deltage i projektet og hvad, de tager med videre. 
   
 • Spændende igangværende forskning, støttet af Danmarks Lungeforenings Fond
  Vi giver dig overblik over de 11 forsningsprojekter, som Danmarks Lungeforenings Fond har støttet. 
   
 • Børn med lungesygdom og Team Rynkebys Skoleløb 
  Lungenyt indeholder denne gang et otte siders tillæg med fokus på lungebørn. Mød nogle af de seje lungebørn, som 261 danske skoler, SFO’er og børnehaver løber for, når Team Rynkeby Skoleløbet afholdes til fordel for Børnelungefonden den 4. juni 2021.Vil du ikke gå glip af næste Lungenyt?
Som medlem af Lungeforeningen får du tilsendt Lungenyt fire gange om året med patient- og pårørendehistorier, nyt fra forskningen, aktiviteter i dit lokalområde og masser af inspiration til dig, som er berørt af en lungesygdom. 

Ja tak, jeg vil gerne være medlem og modtage Lungenyt.

 

Se tidligere udgaver af Lungenyt.