×
×

Lungetjek i alle afskygninger

Onsdag 20. november 2013, er det International Lungedag, og der vil være mulighed for at få et lungetjek rundt om i landet. Lungeforeningen samarbejer med apoteker, kommuner, hospitaler, praktiserende læger og en lang række andre samarbejdspartnere, som alle er på mission for sundere lunger. Se arrangementer på Lungedagen.

DR Byens medarbejdere får tjek på lungerne

Lungeafsnittet på Amager Hospital har valgt at sætte fokus på KOL og lungesygdomme ved at tage ud i DR Byen og tilbyde DRs medarbejdere at få målt lungefunktion samt at få rygestopvejledning, hvis det er nødvendigt. På Amager Hospital. Målet med at besøge DR er at ramme en anden målgruppe end normalt samt skabe øget fokus på forebyggelse af KOL og andre lungesygdomme.

Lungetjek i Silvan

I Aalborg har man også valgt at tilbyde lungetjek i Silvan i Aalborg. Sundhedscenter Aalborg, Lungemedicinsk Afdeling og repræsentanter fra LungePatient.dk og Lungeforeningen står bag arrangementet, hvor alle interesserede kan få målt lungefunktion, tale rygestop og få viden om lungerne. Formålet med arrangementet er at tage ud og møde målgruppen, hvor de er og sætte særligt fokus på mændene.

Lungedagen skaber samarbejde

Rigtigt mange bakker op om Lungedagen og afholder arrangementer rundt om i landet, og i år er der særligt mange arrangører, der har valgt at samarbejde omkring Lungedagen.

- Det er fantastisk, at der er så mange, der vælger at gå sammen om dagen. Det betyder, at borgerne mange steder får mulighed for at benytte sig af flere tilbud fx lungefunktionsmåling og Tjek på Inhalation (TPI), men det betyder ofte også, at der bliver skabt grobund for et større samarbejde udover Lungedagen på tværs af sektorer og sundhedsfaglige kompetencer, siger direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt.

Lungedagen finder sted hvert år trejde onsdag i november.

Deltag i lodtrækningen om en Kildemoes el-cykel i anledning af Lungedagen 2013.

Se arrangementer på Lungedagen 2013.

Læs også "Gratis lungetjek på årets lungedag" på b.dk