×
×

Lungetransplanteret med i triatlon

Pressemeddelelse:

Pirates’ sportsdirektør cykler for lungerne i triatlonstafet i Aalborg

Hvad har sportsdirektør for Aalborg Pirates, Frederik Åkesson og en lungetransplanteret Aalborgenser til fælles? De kaster sig begge ind i kampen for sunde lunger på lørdag. Sammen med en farverig flok af gode venner stiller de til start ved motionstriatlonet KMD 4:18:4 i Aalborg lørdag d. 15. juni 2013. Sammen med Lungeforeningen og it-virksomheden KMD ønsker de at sætte fokus på, at danskerne skal passe på deres livsvigtige lunger.

 

Motion og sunde lunger er et naturligt godt makkerskab. Men sunde lunger er ikke alle forundt. Omtrent 1 mio. danskere lider i større eller mindre grad af astma, KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) eller af en sjælden lungesygdom.

 

I samarbejde med KMD 4:18:4 og Lungeforeningen stiller lungetransplanterede Anja Toftekær Andersen, der lider af lungefibrose, op med et stafethold i lørdagens motionstriatlon. Formålet er at skabe opmærksomhed om, at flest mulige danskere har sundere lunger livet igennem.

 

- Hele mit liv har det været svært at dyrke motion, da jeg aldrig har følt, at jeg har haft luft til det. Efter en lungetransplantation i 2009 er det dog kun gået fremad, og jeg har blandt andet uddannet mig til zumbainstruktør. At deltage i KMD 4:18:4 er for mig helt oplagt, da jeg får lejlighed til at vise, at man som lungepatient med den rette behandling kan få et godt og normalt liv, hvor fysisk aktivitet er en naturlig og berigende del af hverdagen, fortæller Anja Toftekær Andersen.

 

KMD 4:18:4 er triatlon for motionister, og distancen svarer til 1/10 ironman-distance – hvilket vil sige 400 meter svømning, 18 km cykling og 4 km løb. Udover Anja Toftekær Andersen, som skal cykle de 18 km., består stafetholdet af social og sundhedsassistent i Aalborg kommune Tina Ærenlund Nielsen (løb) samt veninden Jane Poulsen (svømning).

 

Aalborg Pirates er også med for lungerne
Lungeholdet får selskab af en række hårde gutter fra sportsverdenen, der også stiller op som stafethold. Tidligere professionel ishockeyspiller, nu crossfit og personlig træner, Martin Thimm skal løbe, ejer af Crossfit Aalborg Martin Jensen skal svømme, og sportsdirektør for Aalborg Pirates Frederik Åkesson tager sig af cyklingen.

 

- Min svigerfar er pt. alvorligt syg. Han har været igennem marvtransplantation og kæmper hårdt for, at komme på højkant igen. Sygdommen har nedsat hans immunforsvar, og han har igennem en længere periode været ramt af en infektion på lungerne, som gør, at han har det svært med ganske almindelig vejrtrækning, som derfor spænder ben for hans genoptræningsforløb. Efter selv at have haft det tæt inde på livet, stiller jeg naturligvis gerne op til fordel og støtte for forskning og behandling af svære lungesygdomme, fortæller Frederik Åkesson.

 

Udover at sætte fokus på livsvigtige lunger går sportsholdet naturligvis også benhårdt efter den bedste tid ved lørdagens arrangement.

 

- Man ville være et skarn, hvis man ikke benyttede lejligheden til at give den en skalle. Vores målsætning er at ligge godt til blandt de hurtigste på dagen, og det er klart forventningen, at lungerne bliver eksponeret blandt de bedste tider på lørdag, siger Frederik Åkesson med et smil.

 

Lungeforening glade for synligheden

Hos Lungeforeningen sætter man pris på, at KMD 4:18:4 giver mulighed for at sætte fokus på lungerne – og hvordan man passer på dem.

 

- Mange tror, at man ingenting kan, når man har en lungesygdom. Det er ikke rigtigt, og det er vores lungetransplanterede deltager et lysende bevis på. Hvis lungesygdommen opdages tidligt, og behandles rigtigt, er fysisk træning netop én af de ting, som virkelig kan forbedre livskvaliteten betydeligt. Det budskab hjælper KMD 4:18:4 os nu med at udbrede, og det er vi taknemmelige for, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

 

I it-virksomheden KMD, der er hovedsponsor af KMD 4:18:4 og KMD Challenge, er glade for, at man kan være med til at hjælpe ved at sponserer foreningens deltagelse.

 

- Vi synes, det er et fantastisk godt initiativ at sætte fokus på en god sag på en sjov og festlig dag i Aalborg. KMD 4:18:4 handler om at få motion og være sammen med venner og kollegaer, og hvis der samtidig kan skabes lidt opmærksomhed mod lungesagen, så er det jo rigtig godt. Vi ser meget frem til dagen og krydser fingre for, at vi også får lidt godt vejr til alle deltagerne og tilskuerne, siger KMD direktør Karen Nielsen.

 

Om KMD 4:18:4 - presseinvitation

KMD 4:18:4 bliver afholdt i de fire store byer Aalborg, Odense, Aarhus og København. Alle kan deltage, og der kræves ikke specielt udstyr – kun svømmetøj, en cykel, et par løbesko og gå-på-mod.

 

KMD Challenge-events og KMD 4:18:4 arrangeres af YWC Sports, der har licens fra den verdensomspændende Challenge-familie til at afholde triatlonarrangementer i Skandinavien.

 

KMD 4:18:4 Aalborg løber af stablen lørdag d. 15. juni 2013 kl. 14.00. Det er anden gang stævnet afholdes i Aalborg. Arrangørerne regner med cirka 300 deltagere.

 

Deltagerne hopper i vandet i Aalborg Friluftsbad, svømmer 400 meter i bassinet, mens de cykler 18 km og løber de afsluttende 4 km i området omkring Aalborg Vestby. Læs mere på www.kmdaalborg4184.dk

 

Pressen er meget velkommen på dagen. Kontakt YWC Sports pressechef Brian Martin Rasmussen, telefon 22 12 02 40, bmr@ywc.dk.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største kommunale it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD’s softwaresystemer over 400 mia. kroner. Det svarer til cirka 25 % af Danmarks BNP. KMD koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.300 ansatte. KMD er ejet af Advent International samt Sampension. Læs mere på www.kmd.dk

 

Om Lungeforeningen

Lungeforeningen er en patientforening og en sygdomsbekæmpende forening. Foreningen er over 110 år gammel, og dens oprindelige formål var at bekæmpe tuberkulosen.

 

Nu har tiderne ændret sig, og i dag er det den brede lungesag lige fra barn til voksen, som Lungeforeningen arbejder for. Lungeforeningens vision er at skabe et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger – livet igennem.

Lungeforeningen arbejder for lungesagen ved at:

 

  • Støtte forskningen i lungesygdomme via vores forskningsfond
  • Skabe lokalforeninger og netværk til glæde for patienter, pårørende og fagfolk
  • Rådgive patienter, pårørende, fagfolk og andre med interesse i lungesagen
  • Oplyse om lungesygdomme via vores pjecer og andet infomateriale
  • Udbrede nyheder inden for lungesagen gennem vores medlemsblad Lungenyt
  • Lægge pres på beslutningstagere i samarbejde med andre spillere inde for lungesagen
  • Sikre mediebevågenhed, så lungerne får den opmærksomhed, de er berettiget til i samfundet


Kontaktinformation:
KMD, pressechef Christoffer Hellmann, telefon 44 60 18 09, mobil 25 29 17 84, che@kmd.dk

Lungeforeningen, pressechef Birgitte Lenstrup, telefon 38 76 00 37, mobil 22 56 65 15, bsl@lunge.dk

YWC Sports, pressechef Brian Martin Rasmussen, telefon 22 12 02 40, bmr@ywc.dk