×
×

Nyt om fordelene ved røgfrihed

VIDENSKAB.DK:

Hormon kan fjerne glæden ved at ryge

Forskere har fundet frem til et hormon, som kan fjerne den tilfredsstillende følelse ved indtag af nikotin. Det nye fund giver håb for alverdens rygekure verden over, skriver videnskab.dk 30. oktober 2013.

Hormonet GLP-1 udskilles, når vi spiser. Det har den effekt på os, at vi føler os mætte hen mod slutningen af måltidet.

Men GLP-1-receptorerne aktiveres også i de dele af hjernen, der er knyttet til belønning - og det tyder på, at hormonet er direkte involveret i, hvordan vi oplever belønning.

Ved at blokere for disse receptorer mener forskerne, at de kan forhindre, at rygere føler tilfredsstillelse efter en cigaret.

Læs hele artiklen "Hormon kan fjerne glæden ved at ryge" på videnskab.dk


Se, hvordan rygning gør dig rynket før tid

Rynker omkring læberne og poser under øjnene. Hvis det er noget, du vil undgå, så skal du måske overveje at kvitte smøgerne. Det kom måske ikke bag på dig, men nu giver forskningen dig syn for sagen skriver videnskab.dk 1. november 2013.

Amerikanske forskere har nemlig undersøgt, hvordan ansigtstrækkene ændrer sig hos rygere i forhold til ikke-rygere. Og hvordan gør man så lige det? Man sammenligner selvfølgelig tvillingepar, hvor den ene er ryger eller har røget markant længere end den anden. Det skriver CNN.

Forskerne fra Case Western Reserve University i Ohio fandt fem til 79 tvillingepar ved den årlige tvillingefestival i byen Twinsburg. Tvillingerne blev inddelt i to kategorier. Én hvor tvillingeparret bestod af en ikke-ryger og en ryger, og én hvor tvillingerne begge var rygere, men hvor den ene var startet mindst fem år før den anden.

Læs hele artiklen "Se, hvordan rygning gør dig rynket før tid" på videnskab.dk

Læs mere om rygestop og røgfrihed