×
×

Over en halv million lungepatienter får nu lettere ved at finde hinanden

Lungeforeningen slår i dag dørene op for det nye online mødested,"Snak om lunger", hvor de mere end en halv million danskere, der lever med en kronisk lungesygdom, deres pårørende og andre kan finde støtte og dele tanker og erfaringer. Målet er at hjælpe mennesker, der lever med lungesygdom tæt inde på livet, med at finde hinanden og finde den styrke, det kræver at leve et bedre liv med en kronisk sygdom. Det nye online mødested er blevet til via et bidrag fra it-virksomheden KMD, der blandt andet udvikler sundhedsteknologi og telemedicinske løsninger til KOL-patienter.

Det nye online mødested, Snak om lunger, er en videreudvikling af Lungeforeningens tidligere forum Snakomkol.dk, som henvendte sig til de omkring 320.000 danskere, der har den kroniske lungesygdom KOL. Det nye online mødested favner nu alle, der lever med en kronisk lungesygdom, så mange flere mennesker kan styrke hinanden og dele glæder og sorger om livet med eller ved siden af en kronisk lungesygdom. Målet er at hjælpe mennesker, der lever med lungesygdom tæt inde på livet, med at finde hinanden og finde den styrke, det kræver at leve et bedre liv med en kronisk sygdom.

Patienters viden har stor værdi

Lungeforeningen har altid været en patientnær forening, der støtter og styrker lungesyge danskere.  Det nye online forum gør det nu muligt at nå ud til endnu flere patienter og pårørende, der på kryds og tværs af bygrænser og på alle tider af døgnet, kan mødes i trygge rammer. Snakomlunger.dk har stort fokus på at give mennesker både magt og autoritet til at leve et godt liv med en kronisk sygdom.

- Vi tror på, at sociale medier og sundhedsteknologi giver mennesker mulighed for at involvere sig i deres egen sygdom og sundhed på en helt unik måde, der er med til at styrke mennesker, så de bliver bedre i stand til at leve med en lungesygdom tæt inde på livet. Netop det har vi set udspille sig i vores tidligere forum, som for mange har fungeret som en døgnåben og omsorgsfuld rådgivning kun et klik væk. Det er vores håb, at Snak om lunger vil favne endnu flere patienter og pårørende, som kan bruge hinanden til at finde nye veje og muligheder, siger direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt.

Du er ikke alene

Brugere af Lungeforeningens tidligere forum har givet udtryk for, at det hjælper at mødes i det virtuelle rum. 

- Det bedste er at finde ud af, at man ikke er alene i verden, siger en lungepatient og bruger af det tidligere forum.

En anden bruger skriver:

- Jeg bliver mere optimistisk af at læse om andre, der har det lige så dårligt, og som skriver i en positiv ånd. Det hjælper på mit humør.

Snakomlunger.dk er blevet en del af Lungeforeningens hjemmeside, så brugerne nu også vil få nem adgang til viden om lungesygdomme, Lungeforeningens rådgivning, relevante arrangementer og meget andet fra det nye forum. Snak om lunger er indrettet med forskellige ”rum”, med forskellige temaer som motion, behandling, humør og meget mere.

KMD støtter lungerne

It-virksomheden KMD arbejder med udvikling af sundhedsteknologi og har bl.a. lavet telemedicinske løsninger til KOL-patienter.  KMD har muliggjort moderniseringen af Snak om lunger med 250.000 kr. og konsulenttimer.

- Vi er meget glade for at kunne støtte Lungeforeningens arbejde. De sociale medier er en helt integreret del af vores liv, hvor mennesker selv finder frem til hjælp og støtte fra ligesindede. Det er et fantastisk supplement til det gængse sundhedssystem, og vi håber, at Snak om lunger vil blive flittigt brugt af patienter, pårørende og alle andre, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i KMD.

Kontakt

Pressechef i Lungeforeningen Birgitte Skøtt Lenstrup, mobil 22 56 65 15, e-mail bsl@lunge.dk

CSR-chef i KMD, Mikkel Klausen, mobil 24 28 21 10, e-mail mik@kmd.dk

 

FAKTA OM LUNGESYGDOMME

  • Hvert 5. førskolebarn og hvert 10. skolebarn har astma.
  • Børneastma er den mest almindelige årsag til indlæggelser, fast medicinsk behandling og brug af sundhedsvæsnet hos børn.
  • Alt for mange børn i Danmark er alvorligt lungesyge. Høj risiko for infektion og utallige indlæggelser er bare nogle af de udfordringer, der gør det svært for familierne at leve almindelige liv.
  • Ca. 430.000 danskere har KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom), kun halvdelen ved, at de er syge.
  • Danmark har den højeste dødelighed af KOL i EU.
  • Ca. 325.000 voksne danskere lider af astma.
  • Når en lungepatient er meget alvorligt lungesyg, kan transplantation komme på tale. Ved udgangen af 2013 stod i alt ca. 500 på venteliste til et nyt organ, heraf ventede 29 på nye lunger.

Kilde: Lungeforeningen - www.lunge.dk

 

Kilde til Lungeforeningens rapport om KOL-patienters behov for lindring og støtte: www.lunge.dk/rapport-om-palliativ-indsats-til-kol-patienter

Kilde til australsk studie: http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=11208