×
×

Triatlon og IRONMAN for lungerne

Dennis Knudsen satser stadig på støtte til lungerne i KMD IRONMAN Copenhagen

På trods af et voldsomt cykelstyrt i weekenden har kendis-stylisten Dennis Knudsen ikke opgivet sin deltagelse i søndagens KMD IRONMAN Copenhagen, hvor han ønsker at sætte fokus på lungesagen i samarbejde med Lungeforeningen og KMD. Lungerne får også opbakning af skuespillerne Anne Birgitte Lind, Mette Føns og Erik Clausen. Trioen stiller op til stafet i mini-triatlon KMD 4:18:4 torsdag 15. august 2013.

Sunde lunger og motion er et godt makkerskab. Men sunde lunger er ikke alle forundt. Omtrent 1 million danskere lider i større eller mindre grad af astma, KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) eller af en anden lungesygdom.

Nu på søndag 18. august 2013 stiller kendis-stylist Dennis Knudsen i samarbejde med Lungeforeningen og KMD op til KMD IRONMAN Copenhagen med det formål at skabe opmærksomhed om, at flest mulige danskere har sundere lunger livet igennem.

Søndagens deltagelse er dog i farezonen efter et voldsomt cykelstyrt i weekenden i forbindelse med de sidste forberedelser.

- Jeg tog en ordentlig tur i asfalten og er blevet syet med 20 sting. Men lægerne fortæller, at man heler forholdsvis hurtigt i ansigtet, så jeg er fortsat optimist i forhold til deltagelsen på søndag. Jeg har set meget frem til KMD IRONMAN Copenhagen, og er glad for at kunne støtte lungesagen. Jeg har selv været behandlet for astma og har stor respekt for den gavnlige effekt af motion, fortæller Dennis Knudsen.

På trods af styrtet er ambitionerne for deltagelsen fortsat høje. Særligt på løbet har Dennis vist sig at være en særdeles habil sportsmand.

- Jeg er i bedre form end nogensinde. Ved min IRONMAN på Lanzarote tidligere på sommeren kom jeg ind i tiden 12.47, og jeg skulle meget gerne hugge en time af den tid til KMD IRONMAN Copenhagen. Det er i hvert fald ambitionen, siger Dennis.

Dennis Knudsen får på fredag den endelige dom af lægerne for deltagelsen.

Opbakning fra ”Tre søstre”
Selv hvis Dennis Knudsen mod alle forhåbninger må aflyse sin deltagelse, står lungesagen ikke uden opbakning fra kendte danskere. I KMD IRONMAN Copenhagens motionsudgave, KMD 4:18:4, stiller skuespillerne Anne Birgitte Lind, Mette Føns og Erik Clausen op til gavn for lungesagen.

Trioen deltager, med et glimt i øjet, under navnet ”Tre søstre” opkaldt efter Anton Tjekhovs berømte skuespil. Søstrene stiller op i torsdagens KMD 4:18:4 som stafet, hvor de deles om disciplinerne 400 m svømning, 18 km cykling og 4 km løb – en tiendedel af KMD IRONMAN Copenhagen distancen.

- Det bliver rigtigt fornøjeligt at være med, og selv om det mest af alt er sjov og ballade, så er det selvfølgelig rigtig dejligt at kunne skabe opmærksomhed om lungesagen. Vi er jo alle sammen dybt afhængige af at kunne trække vejret ordenligt, siger Anne Birgitte Lind, der står for løbedelen i stafetten.

Erik Clausen tager sig af cyklingen og Mette Føns svømmer. Anne Birgitte er ikke en rutineret løber men trækker på en god portion kilometer i benene fra lange gåture.

- Motion er en stor del af min hverdag, og som Kirkegaard sagde; ” jeg kender ingen tanke så tung, at man ikke kan gå fra den. Når man således bliver ved at gå, så går det nok”, fortæller Anne Birgitte Lind.

… Og tre professorer
Nogle af landets skarpeste hjerner inden for lungemedicin stiller op til stafet i KMD 4:18:4 fredag 16. august 2013. De tre professorer, Peter Lange, Jørgen Vestbo og Charlotte Ulrik, har kendt hinanden i mere end 25 år.

- Det er vigtigt for os alle sammen at være fysisk aktive, og for lungesyge er der særlig stor værdi i at røre sig. For professionelle lungemedicinere som os giver det rigtig god mening at støtte initiativet og danne et lungehold til KMD 4:18:4, fortæller professor Peter Lange, der står for svømmedelen af stafetten.

Peter Langes ambitioner er dog primært at sætte fokus på den gode sag og ikke så meget det rent sportslige.

- Nu er det ikke en super lang distance, men det er første gang, jeg skal ud og afprøve svømmekompetencerne i havet, så det handler vist mere om at komme helskindet i land end om at gøre det i en fantomtid, konstaterer Peter Lange med et smil.

Lungeforening sætter pris på synligheden
KMD 4:18:4 og KMD IRONMAN Copenhagen giver mulighed for at sætte fokus på lungerne – og hvordan man passer på dem.

- Når mennesker begynder at få åndenød og hoste, så tror de ofte, at det er pga. dårlig kondi. Men en helt enkel lungefunktionstest kan hurtigt afsløre, om man har eller er ved at udvikle en lungesygdom. Hvis en lungesygdom opdages i tide, er der rigtig meget man kan gøre ved det, og fx er fysisk træning én af de ting, som kan forbedre livskvaliteten med en lungesygdom. Det budskab hjælper KMD og vores fantastiske lungehold os nu med at udbrede, og det er vi super taknemmelige for, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

I it-virksomheden KMD, der er hovedsponsor af KMD 4:18:4 og KMD IRONMAN Copenhagen, er glade for, at man kan være med til at hjælpe lungesagen.

- Vi er rigtig glade for, at vi gennem vores engagement i KMD 4:18:4 og KMD IRONMAN Copenhagen kan være med til at sætte fokus på en god sag. Vi ønsker alle deltagerne alt mulig held og lykke og håber, at vejret arter sig nogenlunde. Under alle omstændigheder får vi nogle festlige og sjove dage, siger KMD direktør Karen Nielsen.

Presseinvitation
Pressen er meget velkommen til både KMD 4:18:4, som afholdes 15., 16. og 17. august 2013 omkring lagunen i Amager Strandpark og KMD IRONMAN Copenhagen, som afvikles søndag 18. august 2013 i og omkring København.

Kontakt pressechef Brian Martin Rasmussen fra IRONMAN Denmark, telefon 22 12 02 40, brianmartin.rasmussen@ironman.com.
Bemærk, at medier skal registrere sig senest onsdag d. 14. august, hvis man ønsker at dække søndagens KMD IRONMAN Copenhagen.

YDERLIGERE INFO

Om KMD 4:18:4 og KMD IRONMAN Copenhagen
KMD 4:18:4 er triatlon for motionister, og distancen svarer til 1/10 ironman-distance – hvilket vil sige 400 meter svømning, 18 km cykling og 4 km løb. KMD 4:18:4 bliver afholdt i de fire store byer Aalborg, Odense, Aarhus og København. Alle kan deltage, og der kræves ikke specielt udstyr – kun svømmetøj, en cykel, et par løbesko og gå-på-mod.

KMD IRONMAN Copenhagen er den fulde IRONMAN distance, hvor deltagerne skal svømme 3,8 km, cykle 180 km og løbe 42,195 km (et maratonløb).

KMD IROMAN Copenhagen og KMD 4:18:4 arrangeres af IRONMAN Denmark (tidligere YWC Sports), der for godt en måned siden blev købt af den verdensomspændende IRONMAN organisation.

Læs mere
www.kmdironmancopenhagen.com 
www.kmd4184.dk

For presse vedrørende lungeholdene kontakt Lungeforeningen, pressechef Birgitte Lenstrup, telefon 38 76 00 37, mobil 22 56 65 15, bsl@lunge.dk

Om KMD
KMD er den største danskbaserede it-virksomhed. I 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største kommunale it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.300 ansatte. KMD er ejet af Advent International samt Sampension. Læs mere på www.kmd.dk

Om Lungeforeningen
Lungeforeningen er en patientforening og en sygdomsbekæmpende forening. Foreningen er over 110 år gammel, og dens oprindelige formål var at bekæmpe tuberkulosen.

Nu har tiderne ændret sig, og i dag er det den brede lungesag lige fra barn til voksen, som Lungeforeningen arbejder for. Lungeforeningens vision er at skabe et samfund, hvor flere mennesker har sundere lunger – livet igennem.

Kontaktinformation
Lungeforeningen, pressechef Birgitte Lenstrup, telefon 38 76 00 37, mobil 22 56 65 15, bsl@lunge.dk

IRONMAN Denmark, pressechef Brian Martin Rasmussen, telefon 22 12 02 40, brianmartin.rasmussen@ironman.com

KMD, pressechef Christoffer Hellmann, telefon 44 60 18 09, mobil 25 29 17 84, che@kmd.dk

Andre har allerede fuldført mini-triatlon for lungerne
Succes i Odense
Lungetransplanteret med i triatlon i Aalbog
Så er der lunge-triatlon i Aarhus