×
×

Vi nåede i mål!

Med Svøm for Liv og Lunger har havsvømmer Henrik Slot Nielsen samlet 74.000 kroner ind til lungesagen og kampen mod KOL, sikret en massiv pressedækning af budskabet om sundere lunger med motion og bevægelse, opbygget en engageret følgerskare på Facebook, givet nye medlemmer til Lungeforeningen og åbnet for nye samarbejdsmuligheder for lungesagen på Bornholm.

Henrik Slot Nielsen fortæller:

Min mor døde i maj 2013 af KOL efter nogle hårde år med svær KOL. Hun blev 74 år. Jeg har på første hånd oplevet, hvor benhård en sygdom KOL er, og hvor svær den sidste tid var for min mor.

Et par måneder efter min mors død besluttede min hustru, Jane Kofod, og jeg at gøre, hvad vi kunne for at skabe mere opmærksomhed om den barske lungesygdom KOL.

Jeg er stolt af at kunne sige med Lungeforeningens ord:

- Svøm for Liv og Lunger har med indsamling, Facebook-følgerskare og støtte-event på Gudhjem Havn gjort en kæmpe forskel.


Folkeligt fokus

Det har været et spændende år med meget træning til vands og mindst lige så meget arbejde til lands med pressearbejde, støtte-events, frivillige, samarbejdskontakter, sponsorkontakter, Facebook, hjemmeside, projektstyring og indsamlingen til Lungeforeningens arbejde for sundere lunger.

Læs også: Bornholm – Christiansø: 8 timer og 7 minutter

- Derfor bliver Jane og jeg meget glade, når vi fra Lungeforeningen hører om den massive især regionale pressedækning, som Svøm for Liv og Lunger gav budskabet om sundere lunger med motion og bevægelse. Vi bliver stolte, når de fortæller, at de mange likes og delinger på facebook.com/svoemforlivoglunger og de mange pengebidrag til indsamlingen på Betternow.org er med til at give et større folkeligt fokus til lungesagen og vigtigheden af at puste liv i lungerne. Og vi bliver både glade og stolte, når vi hører, at Lungeforeningen har fået nye medlemmer på øen i Østersøen, siger Henrik Slot Nielsen.


Borgmester: KOL meget udbredt på Bornholm

Glæden og stoltheden bliver ikke mindre, når Henrik hører om Lungeforeningens støtte-event på Gudhjem Havn den 29. august, som resulterede i nye og afgørende kontakter med bornholmske politikere og med kommunale sundhedskonsulenter, sygeplejersker og andre fagprofessionelle fra både Bornholms Kommune og Bornholms Hospital.

- Vi er ikke i tvivl om, at gode kontakter med politikere, kommune og forebyggelsesfolk gør en forskel for en organisation som Lungeforeningen på Bornholm, siger Henrik Slot Nielsen.

For som regionsborgmester på Bornholm Winnie Grosbøll sagde i en artikel om Svøm for Liv og Lunger få dage før svømmeturen:

- Bornholm er et af de steder i landet, hvor den generelle sundhedstilstand er dårligst. Hver syvende bornholmer har mindst tre kroniske lidelse, og KOL er meget udbredt, sagde hun.


74.000 kroner samlet ind til Lungeforeningen

- Det er samtidig vigtigt for os at sige, at et frivilligt projekt som Svøm for Liv og Lunger var aldrig blevet til mere end en krusning i overfladen uden den enorme støtte fra de mange frivillige. Det har været utroligt livsbekræftende at opleve.

Fra Henrik Slot Nielsen og hans familie lyder der et stort "tusind tak" til alle de, der har hjulpet med træningsstøtte, receptionslokaler, følgebåd, lægeberedskab, overnatning på Christiansø, mad, drikke og musik til reception og til Danmark Lungeforenings støtte-event på Gudhjem Havn og meget, meget mere. Alle har været med til at gøre arbejdet med Svøm for Liv og Lunger til noget helt særligt.

Læs også: Race-brief: En magisk tur, hvor næsten alt spillede

- Også tusind tak til alle jer, der har støttet kampen mod KOL ved at like og dele opslag på Facebook-siden eller har med støtte med bidrag på Svøm for Liv og Lungers indsamlingsside på Betternow. Målet var at indsamle 1000 kroner for hvert år min mor levede – i alt 74.000 kroner. Det mål er nu nået, indsamlingen er lukket og pengene overleveret til Lungeforeningen og deres arbejde for sundere lunger, afslutter Henrik Slot Nielsen.

Pas på lungerne

Svøm for Liv og Lunger var et samarbejde med Lungeforeningen:

- Lungerne er livsvigtige, og vi skal passe på lungerne hele livet. KOL kan ikke helbredes. Men stilles diagnosen tidligt, og du er fysisk aktiv og kommer i medicinsk behandling, kan du få et godt liv med sygdommen, lyder det fra direktør Anne Brandt.

Læs om KOL
Læs mere om projekt Svøm for Liv og Lunger - og se billeder