×
×

Viceformand i ledende stilling

Lungeforeningens viceformand, Niels Seersholm er ny ledende overlæge på Lungemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital. Niels har fra Gentofte Hospital i de sidste 10 år haft det lægelige ansvar for tuberkulosebehandlingen i hele Region Hovedstaden.

I den forbindelse har han været med til at styrke indsatsen for smitteopsporing blandt socialt udsatte. En indsats, der især er intensiveret inden for de seneste to år, hvor afdelingen systematisk har besøgt regionens herberger og væresteder for at indsamle spytprøver. I 2014 vil værestedernes brugere også få tilbudt at få taget røntgenbilleder af lungerne i helt ny røntgenbus.  

Niels Seersholm har også været med til at gøre Lungemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital til en af Danmarks mest specialiserede afdelinger i forhold til udredning af lungesygdomme. Ud over tuberkulose og lungekræft er Niels Seersholm også specialist i den sjældne lungesygdom alfa-1-antitrypsinmangel – en arvelig lungesygdom, som ca. 50 danskere rammes af om året.

Ved siden af arbejdet på Gentofte Hospital har Niels Seersholm de sidste seks år desuden været lægelig viceformand i Lungeforeningens bestyrelse.

Læs om Lungeforeningens bestyrelse