×
×

Guides til lindring og hjælp

Ensomhed

Det kan være en voldsom oplevelse at få at vide, at man har en livstruende sygdom. Man kan føle afmagt eller vrede, og man kan reagere ved at græde meget. Flere oplever, de ikke kan genkende sig selv og har en følelse af at være ’ude af sig selv’. Mange føler sig ensomme med deres diagnose.

Nogle kan føle sig forlegne og skamfulde over deres egen reaktion. Man kan trække sig fra andre, fordi man ikke ønsker at vise dem, hvor ked af det og berørt man er.

Har du brug for nogen at tale med? Tag kontakt til en af vores mange netværk i Lungeforeningen

 

Patienthistorier

Læs uddrag af et par patienters historie og hent inspiration og forståelse gennem et indblik i deres håndtering af at have en livstruende sygdom.

 

Vejrtrækningsøvelser

Har du problemer med din vejrtrækning? Kniber det nogle gange med at have luft til de ting, du gerne vil i hverdagen? Måske du går lidt i panik, når du får åndenød?

Det er naturligt at blive lidt bange, for det er din vejrtrækning, der holder dig i live.

Her kan du læse mere om at få bedre vejtrækning og find ro

 

En god start på dagen

Som mange andre, der lever men en lungesygdom, oplever du måske, at du er mere påvirket af din sygdom om morgenen.

Du bliver måske nemmere forpustet, når du går i bad eller tager tøj eller du hoster mere.

Lungeforeningen har derfor lavet guiden 'En go' morgen' i samarbejde med mennesker, som lever med en lungesygdom, så du kan få en god start på dagen med dine lunger.

Læs mere her om 6 råd til en god start på dagen

 

Besøg hos lægen

Det kan hjælpe dig, at du forbereder dit lægebesøg, så du kan give lægen de helt rigtige informationer. Vi har derfor samlet nogle gode råd, du kan bruge før, under og efter dit besøg hos lægen i guiden Sådan forbereder du dit lægebesøg

 

Åndenødskortet

Åndenødskortene kan give dig tryghed og hjælpe dig til at undgå, at du går i panik eller får angst, hvis du får åndenød.

Læs mere her om Åndenødskortet