×
×

Kristina Dollerup: Skaber en attraktiv arbejdsplads for at tiltrække dygtigt personale

En attraktiv arbejdsplads skal byde på medbestemmelse og et godt læringsmiljø for at tiltrække de bedste medarbejdere, siger Kristina Dollerup, der er ny på posten som afdelingssygeplejerske på en lige så ny lungemedicinsk afdeling på Roskilde Universitetshospital.

Som i resten af Danmark mangler der også sygeplejersker i Region Sjælland. Det kan derfor være svært at få kvalificerere medarbejdere til lungespecialet, som ikke altid betragtes som et speciale med høj status og derfor har større udfordringer end andre specialer med at få personale nok.

De ansatte skal opleve at være værdsat og at have mulighed for at påvirke deres arbejdsdag. Mit håb er, at vi kan skabe en arbejdsplads med et godt rygte, som kan tiltrække dygtige og engagerede medarbejdere.

Det er ikke ukendt for Kristina Dollerup at arbejde med at skabe en attraktiv arbejdsplads. Hun er tidligere lykkedes med at få en ortopædkirurgisk afdeling på skinner, efter at afdelingen var blevet ramt af voldsomme besparelser og personaleflugt. Den erfaring sætter hun i spil i sin nye rolle.

Jeg har bevist, at jeg kan trække folk til. Blandt andet arbejder jeg med, at personalet selv ønsker, hvordan de gerne vil arbejde og selv lægger vagtplanerne. Når man har indflydelse på, hvordan vagterne ligger, er det nemmere at få hverdagen til at hænge sammen. Min erfaring er, at medarbejderne så har en større arbejdsglæde og fungerer bedre.

Ud over at skaffe personale nok til afdelingen, er Kristina Dollerup i gang med at ansætte en sygeplejerske, som skal være udskrivningskoordinator for patienterne og sørge for, at de kommer godt hjem fra hospitalet.

Det er min drøm, at vi kan ringe til alle patienter, når de er kommet hjem og høre om alt er, som det skal være. Jeg håber, det kan forebygge genindlæggelser og give patienterne større tryghed. Man har ofte brug for hjælp, især hvis man ikke tidligere har haft ilt derhjemme, slutter Kristina Dollerup. 

Sidst opdateret: 
Onsdag, oktober 27, 2021