×
×

Lene Krogsgaard: Skaber bedre behandling til lungepatienterne på nyorganiseret lungemedicinsk afdeling

På Sydvestjysk Sygehus har alle de medicinske afdelinger førhen hørt under samme blok. Nu er den lungemedicinske afdeling blevet sin egen, og det glæder den nye oversygeplejerske Lene Krogsgaard Klemensen, som ser en fordel i den nye opdeling.

Som Lene Krogsgaard Klemensen selv påpeger, har alle oversygeplejersker hver deres måde at drive udvikling på. For Lene er det vigtigt, at det basale er på plads, før der bliver lagt store og ambitiøse planer. Især når det handler om mennesker, som skal føle sig set og hørt. Derfor bakker hun også op om den nye organisering, hvor direktionen på sygehuset besluttede at dele den store medicinske afdeling op i fire nye selvstændige afdelinger. Det er ifølge hende med til at  styrke afdelingens profil og sikre høj faglig kvalitet og udvikling.

Der er mange udviklingstiltag på afdelingen. Et eksempel er, at vi gennem de seneste år har haft øget fokus på, at lungepatienter også har gavn af palliation. Det palliative team kommer nu fast på afdelingen og har målrettet fokus på lungepatienterne, fortæller Lene Krogsgaard Klemensen.

Palliation handler bl.a. om at lindre gener og smerter hos den enkelte person. Og det er noget, der ligger Lene Krogsgaard Klemensen meget på sinde. Derfor er hun også særligt glad for lignende initiativer hos dem, som sætter mennesket først.

Vi har fået tværsektorielle koordinatorer, som bidrager til øget samarbejde på tværs af sektorerne. Vi samarbejder eksempelvis med patienten, hjemmeplejen og egen læge på tværs af sektorer. Det betyder meget for mig, at der kan skabes et godt fundament, som kan bidrage til, at lungepatienterne føler sig trygge. Vi skal klæde dem på, så de kan mestre et liv med en lungesygdom, slutter Lene Krogsgaard Klemensen.

Sidst opdateret: 
Onsdag, oktober 27, 2021