×
×

Lungeeksperternes råd til de mest stillede spørgsmål i rådgivningen

Mail sendt den 15. maj

Tirsdag den 12. maj blev der justeret på myndighedernes retningslinjer vedrørende COVID-19.

I Lungeforeningen har vi fået mange henvendelser fra både lungepatienter, som er er bekymrede og bange for at blive smittet, fra patienter der gerne vil vedligeholde deres træning i en tid hvor alle trænings- og rehabiliteringstilbud er lukkede, og fra forældre til lungesyge børn, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig, nu da skolerne åbner igen. 

- Vi har fuld forståelse for, at det er en usikker og svær tid i øjeblikket, hvor der ikke nødvendigvis er klare svar på alt. Men vi ved også, at der lige nu arbejdes på højtryk alle steder. Vi kan godt forstå de dilemmaer, man står i fx som forældre til et lungesygt barn, hvor man ønsker, at ens barn kommer i skole, men man samtidigt afventer klar besked fra ens børnelæge og oveni det skal finde vej i sit arbejdsliv, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden.

Eksperternes råd
Lungeforeningen har talt med Jens-Ulrik Stæhr Jensen, der er overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Gentofte Hospital, for at få en hans kommentarer og anbefalinger til lungesyge i forhold til de nuværende retningslinjer.

Se overlæge Jens-Ulrik Stæhr Jensens kommentarer og anbefalinger her.
 
Vi har i Lungeforeningen også fået utroligt mange henvendelser omkring træning. Det er rigtig godt, at der er fokus på det, for det er utroligt vigtigt at træne, når man er lungesyg. Vi har derfor talt med Linette Marie Kofod, der er specialeansvarlig respirationsfysioterapeut på Hvidovre Hospital.
 

Få Linette Marie Kofods råd og øvelser her.

Sidst opdateret: 
Fredag, maj 15, 2020