×
×

Nyt studie undersøger senfølger ved COVID-19| En lumsk og uforudsigelig sygdom

COVID-19 er en lumsk sygdom

Respirations-fysioterapeuten Lue Drasbæk Philipsen er igen tilbage til sit almindelige arbejde, efter at have været en del af corona-beredskabet på Rigshospitalet i tre hektiske måneder. Fra marts til juni har hun været dybt involveret i at oplære personale, rådgive sygeplejersker og har desuden selv behandlet patienter med COVID-19 på Rigshospitalet.  

Lue husker tydeligt den første COVID-19 patient, hun skulle hjælpe. 

Læs mere her. 

 

Nyt studie undersøger senfølger hos COVID-19 ofre

Lungemediciner Therese Lapperre (th) og infektionsmediciner Stine Johnsen (tv) har travlt med at få alt logistikken på plads omkring et nyt studie på Bispebjerg Hospital. Det nye studie har fået titlen IMPACT-COVID, og formålet er at undersøge tværfagligt, hvordan det går med de patienter, som har været indlagt på Bispebjerg Hospital med COVID-19. 

- Vi ved ikke så meget om senfølgerne af COVID-19. Det er en sygdom, der har haft stor effekt på lungerne, og i studiet har vi valgt at have fokus på dem, som har haft moderat til svær infektion i lungerne og dem, som bliver henvist til Lungemedicinsk Ambulatorium med henblik på, at de har fortsat lunge symptomer tre måneder efter COVID-19.  

Læs mere her. 

 

 

Sidst opdateret: 
Tirsdag, juli 21, 2020