×
×

Om telemedicin

Telemedicin

Telemedicin er en fællesbetegnelse, der dækker over forskellige typer sundhedsydelser, der bliver leveret digitalt og over afstand. 

Ved hjælp af telemedicinske løsninger kan medarbejdere i sundhedsvæsenet følge, diagnosticere, behandle og rådgive om sygdomme hos borgere, mens de opholder sig i deres eget hjem.

Også patienter kan følge med i egne målinger og blive bedre til fx at håndtere livet med en kroniske sygdom, som fx KOL.

 

Lungenyt om Telemedicin

I lungenyt nr. 3 fra 2016 kan du læse meget mere om telemedicin.

Du kan blandt andet læse om Mette, har fået større tryghed og livskvalitet i hverdagen, fordi hjælpen altid er lige ved hånden.Og også om at telemedicin er på vej ud til hele Danmark, og mennesker med en lungesygdom står forrest i køen.

Læs Lungenyt 3/2016 her

 

Nyheder om telemedicin

Du kan også følge med i udviklingen omkring Telemedicin i Lungeforeningens nyheder her

 

Med luft på stemmen

Se videoerne 'Med Luft på Stemmen'. De er blevet til i forbindelse med Lungeforeningens konference om lindrende og rehabiliterende indsats til KOL-patienter i 2013. Her kan du få gode råd til at leve med en lungesygdom tæt inde på livet.

Videoerne formidler, hvordan lungesyge og deres pårørende oplever at leve med en lungesygdom eller som pårørende til en lungesyg. De er udarbejdet på baggrund af interviews med lungesyge og med inspiration fra rapporten om palliativ indsats til KOL-patienter.