×
×

Vaccination, superspredere og en virus, der ikke rejser

Mail sendt 12.  juni: 

I denne uge har du kunne læse om et vellykket forsøg på at udvikle en vaccine på Panum Instituttet i København. Studiet tegner lovende og er blevet omtalt i flere medier. 
Ugen har også budt på nye regler for forsamling, som er trådt i kraft  8. juni. Og så har en demonstration på 15.000 mennesker sat gang i debatten omkring smittetrykket. 

 

Superspredere, smittetryk og en virus, der ikke rejser
Ca. hver 10. smittet med corona er en 'super-spreder', og så ser smitten ikke ud til at rejse over Storebælt. Det og meget mere kommenterer Lungeforeningens formand Torben Mogensen, anæstesilæge og tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital.

Læs mere om superspredere, smittetryk og en virus, der ikke rejser.

 

Vaccinationen kommer
Siden COVID-19 brød ud, har forskere kæmpet for at finde en behandling og en vaccine, som kan hjælpe verden i kampen mod den sygdom, som har vist sig at være både lumsk og svær at behandle. I denne uge kunne man høre om et vellykket forsøg på at udvikle en vaccine på Panum Instituttet i København. Studiet tegner lovende og er blevet omtalt i flere medier. Lungeforeningen har talt med faglig direktør for infektionsberedskabet i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, om udviklingen af en vaccine.

Læs mere om udviklingen af COVID-19 vaccine

Sidst opdateret: 
Torsdag, juni 11, 2020