×
×

5 tips til at spare på energienErgoterapeut og rådgiver i Lungeforeningen, Stine Kaarsberg, giver dig her 5 gode tips til at spare på energien i hverdagen.

 1. Spar kræfter til det, du holder af
  Sæt navn på de ting, du gerne vil undgå at lave. Og på de ting, du bliver glad at lave. Det er vigtigt at spare kræfter til det, du virkelig holder af. Og finde hjælp til det, der udmatter dig både fysisk og mentalt.
   
 2. Planlæg dit liv
  Fordel pligterne over forskellige dage i ugen. Brug ikke en god dag til alle de sure pligter – hold pauser og planlæg også at gøre ting, du holder af.
   
 3. Arbejdsstilling
  Brug arbejdsstillingen til at spare kræfter – sid fx på en stol, når du tømmer opvaskemaskine. Undgå at bukke dig dybt, så det presser på lungerne.
   
 4. Tilpasning af fysiske omgivelser
  Indret dit hjem, så du let kan komme til de ting, du bruger mest – fx i klædeskab, køkkenskabe og på toilettet. Du bruger mindst energi, når du ikke skal strække eller bøje dig.
   
 5. Hjælpemidler
  Spar på din krops energi med hjælpemidler. Det kan være en stol i brusekabinen eller i køkkenet. Et skohorn eller en strømpepåtager.

Du kan få flere gode råd i Ergoterapiforeningens pjece Spar på energien. Download eller få en interaktiv guide på www.etf.dk

Kilde: Ergoterapi Fagligt Selskab for Lungerehabilitering i samarbejde med Ergoterapeutforeningen

Du kan læse mere om hjælpemidler her.

Få rådgivning om planlægning af din tid, arbejdsstilllinger og hjælpemidler fra Lungeforeningens ergoterapeut.