×
×

Mangel på vacciner: Her kan du få din influenza vaccination

Sidst opdateret: 
10-11-2020
På det seneste har Lungeforeningen fået mange henvendelser i rådgivningen fra mennesker, som ikke kan få en influenza- eller pneumokokvaccine hos egen læge, og i nogle tilfælde heller ikke på apoteket på trods af, at de er berettiget til at få den gratis.

Få vacciner vækker bekymring hos Lungeforeningen
Lungeforeningen er bekymret, over at det ikke er muligt at blive vaccineret efter hensigten, og de mest sårbare mennesker ikke har muligheden. Der har den seneste tid været stor mediebevågenhed omkring, at influenzavaccinerne er ved at slippe op, og det er bekymrende. Formand for Lungeforeningen, Torben Mogensen var i P1 Orientering d. 14. oktober for at udtale sig om netop dette. Som det ser ud nu, er der få vacciner tilbage, som er reserveret til særligt syge og sårbare mennesker. Læs mere om manglen på influenzavacciner.

Fortsat muligt at blive vaccineret
Lungeforeningen følger udviklingen nøje, og har brugt ugen på at afdække, hvordan situationen ser ud. I den forbindelse er det glædeligt, at vi kan melde ud, hvor det lige nu og her fortsat er muligt at blive vaccineret mod influenza i Danmark.
  • Danske Lægers Vaccinations Service, yder gratis vaccination mod influenza. Du skal booke en tid til vaccination enten online eller via telefon, det kan du gøre via deres hjemmeside: www.sikkerrejse.dk eller på telefon: 77 99 77 99
    Det er også muligt at blive vaccinere ved lokale vaccinationsarrangementer, som du kan tilmelde dig til på www.minvaccination.dk eller ringe på 77 99 77 88
  • Bor du i hovedstadsområdet, kan du blive vaccineret mod influenza hos Udlandsvaccinationen. Det er gratis at blive vaccineret mod influenza, hvis du opfylder kriterierne for gratis vaccination. Du skal booke din tid hos Udlandsvaccinationen via deres hjemmeside: www.vaccination.dk eller på telefon:  70 22 07 02. Udlandsvaccinationen er beliggende ved indgangen til Statens Serum Institut på Ørestads Boulevard 5, 2300 lige over for SAS Radisson hotellet.

På www.apoteket.dk/findapotek kan du se, hvilke apoteker, der har enten influenza- eller pneumokokvacciner til rådighed. 

 
Pneumokok vaccine i restordre
Lungeforeningen ønsker desuden også at informere om, at pneumokok vaccinen er i restordre, og derfor ikke er tilgængeligt særligt mange steder længere. Statens Serum Institut informerer om, at der gerne skulle komme nye forsyninger til Danmark igen til foråret 2021.

På www.apoteket.dk/findapotek kan du se, hvilke apoteker, der har enten influenza- eller pneumokokvacciner til rådighed.  

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, har du mulighed for at skrive dig op på en venteliste: vaccination@dlvs.dk