×
×

Lungeforeningen glæder sig over ny politisk aftale

Printer-friendly version

En bred politisk aftale om at indføre donation af organer efter cirkulatorisk død (hjertedød), giver flere danskere, som ønsker det, mulighed for at donere deres organer, når de dør.

I Lungeforeningen glæder vi os over den politiske aftale. Vi har desværre ventetidsproblematikken meget tæt på hos lungepatienter, og alt hvad der kan gøres, skal gøres, i respekt for donorer, pårørende og transplanterede.

- Vi følger i Lungeforeningen  med i alle aspekter omkring organdonation: Antal danskere tilmeldt donorregisteret, udvikling i teknologien, den avancerede lægekunst og sygepleje, de internationale samarbejder samt patienter og pårørendes oplevelse af forløbene – en udmelding om en politisk aftale for at øge antallet af organdonorer er derfor en stor ting, siger Anne Brandt direktør i Lungeforeningen

Læs mere om aftalen her

Dansk Center for Organdonation vil i den forbindelse lægge vægt på:

  • At flere kan donere: Proceduren gør det muligt for flere, som dør af deres skade i hjernen, at donere deres organer, når de dør. Vi ved at mange danskere er meget positive overfor organdonation. Nu kan endnu flere danskere få deres ønske om organdonation opfyldt, når de dør.
  • Organdonation foregår med respekt for både de pårørende, donor og sundhedspersonalet. Hospitalerne gør meget ud af, at skabe tid og plads til afsked for de pårørende – det vil der fortsat være fokus på med DCD.
  • Man kan være sikker på, at man er død, når man donerer sine organer. Det ændrer DCD ikke på.
  • DCD vil være en mulighed for en gruppe af patienter, der dør på hospitalet som følge af deres store skader i hjernen. Hos disse patienter holder hjertet op med at slå, før hjernedøden indtræder. På sigt kan DCD øge antallet af donorer med 20-40%.