×
×

Oplysning om organdonation

Oplysning om organdonation

Oplysning om Organdonation oplyser befolkningen om organdonation med det klare mål, at flere tager stilling til organdonation på et oplyst grundlag.

Ti patientforeninger etablerede Oplysning om Organdonation - giv livet videre i 1991.

Kerneopgaven er at oplyse befolkningen om organdonation, så flere tager stilling, mens de lever.

Arbejdet sker i et samarbejde mellem Dansk Center for Organdonation, Sundhedsstyrelsen, patientforeninger og frivillige. Målgruppen er teenagere og voksne.

Viden og dialog er et godt grundlag at beslutte sig på, derfor holder vi gratis foredrag på skoler, arbejdspladser eller i foreninger.Info-teamet står også klar, hvis der er brug for at tale med én, som har oplevelserne tæt inde på livet.

Oplysning om Organdonations virke koordineres af Dansk Center for Organdonation i samarbejde med Infoteam, patientforeningerne og Sundhedsstyrelsen.
 

Samarbejdsaftale
Lungeforeningen har sammen med andre patientforeninger indgået en samarbejdsaftale med Dansk Center for Organdonation.
 

Sådan arbejder Oplysning om Organdonation
Oplysning om Organdonation bringer viden om organdonation til befolkningen gennem elektroniske medier og ved det nære møde mellem mennesker.

Hjemmesiden www.organdonor.dk giver solid indsigt i organdonation, og fortæller hvordan man konkret kan tage stilling. Her kan man også læse om de etiske perspektiver om det at være organdonor.

Stil et spørgsmål direkte til sekretariat eller Info-team ved at klikke ind i menuen Spørgsmål og Svar på www.ogandonor.dk

Du kan også følge Oplysning om Organdonation på Facebook.

www.facebook.com/tagstilling

Infoteamet giver en unik mulighed for at tale med mennesker, der har oplevet organdonation eller transplantation.

Infoteamet består af frivillige som enten har fået et organ, givet et eller er pårørende. De holder foredrag på skoler, uddannelsessteder, arbejdspladser og klubber, hvor de fortæller hvad organdonation betyder for dem.

Interviews til pressen og hjælp til studerende er en stor fælles opgave. Oplysning om organdonation deler viden, synspunkter og holdninger og bringer fortællinger med personlige oplevelser.

Læs mere på www.organdonor.dk eller www.facebook.com/tagstilling

Registrér dig på sundhed.dk