×
×

Organdonationsdagen

 

Hvad er Organdonationsdagen?
Organdonationsdagen er den dag på året vi i Danmark sætter fokus på organdonation.

Sammen med resten af Europa afholder Danmark Organdonationsdagen hvert år på den anden lørdag i oktober.

Personer og organisationer skaber dialog og debat om organdonation med forskellige initiativer. Samtidig anerkender vi alle organdonorer, deres familier, de transplanterede, og de sundhedsprofessionelle, som alle har organdonation tæt på i deres personlige liv eller arbejde.

 

Skal du være med?
Organdonationsdagen byder på noget for enhver smag – rigtige (grise)organer bliver fremvist, adskillige hospitaler har en informationsstand i forhallen, transplanterede holder foredrag og du kan deltage i debatter.

De mange events sætter fokus på organdonation, så vi får talt om organdonation med vores venner og familie og anerkendt de mange personer, der har organdonation tæt på livet.

Se Organdonationsdagens eventkalender

 

Organdonationsdagen gør en forskel

I 2016 blev Organdonationsdagen i Danmark afholdt for første gang nogensinde.

Med 35 lokale arrangementer, 56 indslag i både lokale og nationale medier samt 160.000 visninger af videoer på Facebook fik Organdonationsdagen en forrygende start. Der blev skabt en masse dialog og debat om organdonation. Som sidegevinst gav 13.556 deres holdning til kende i Donorregistret i oktober 2016 – det er dobbelt så mange, som normalt registrerer sig i gennemsnit om måneden.

 

Fakta

  • Danmark afholder Organdonationsdagen hvert år på den anden lørdag i oktober.
  • Organdonationsdagen er et led i Den Nationale Handlingsplan for Organdonation.
  • Dagen er koblet op på den europæiske Organdonationsdag (EODD), der har fundet sted siden 1996 på tværs af Europa. Forskellige europæiske storbyer skiftes til at have værtsskab for dagen.