×
×

Dadelkugler



En nem, lækker og sund julegodte. 

Der bliver ca. 24 små kugler af opskriften, og opbevares de på køl, holder de sig fint i op til en uge.

Ca. 24 stk.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

 

DU SKAL BRUGE:

  • 50 g mørk chokolade
  • 150 g bløde dadler uden sten
  • 75 g havregryn
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Revet skal af 1 ubehandlet appelsin
  • ½ dl appelsinsaft
  • En knivspids salt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • Kokosmel, havregryn, guld og bronzestøv til pynt

FREMGANGSMÅDE:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hak dadlerne, og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med havregryn, kakaopulver, appelsinskal, appelsinsaft, salt og krydderier. Kør, og tilsæt den smeltede chokolade. Kør til massen er sammenhængende. Tril massen til 24 små kugler. Tril dem dernæst i kokosmel og guld- eller bronzestøv. Lad nogle af julekuglerne være uden pynt. Opbevar julekuglerne på køl.

TIP! Har du ikke den store appetit, men en sød tand, så kan dadelkuglerne dekoreres med smeltet mørk chokolade inden de trilles i kokosmel eller guldstøv.

 
Sidst opdateret: 
08-11-2022