Mættende frokostsalat, som kan laves på rester fra køleskabet. Salaten er velsmagende, nem at lave, og fyldt med sunde fedtstoffer fra både avokado og røget makrel.
Opskriften er til 2 personer.
Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær
Frokostbowl
- 300 g kogte kartofler (kan erstattes af kogt pasta)
- 50 g babyspinat
- 1 avokado
- ½ agurk
- 100 g røget makrelfilet (kan erstattes af varmrøget laks)
- 25 g rugbrødschips
Dilddressing
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 lille bundt dild
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
FREMGANGSMÅDE:
Frokostbowl
Skær kartoflerne i skiver. Skyl spinaten og slyng den tør. Halvér avokadoen, fjern stenen og tag avokadoen ude af skallen med en spiseske, så den bevarer formen. Skær agurk i små tern.
Dilddressing
Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild. Smag til med flagesalt og peber.
Servering
Vend dilddressing med kartoflerne og anret i skåle med spinat, røget makrel og avokado. Servér med knuste rugbrødschips.
Tip! Har du ikke den store appetit, så spis dig mæt i røget makrel og avokado, der er fyldt med sunde og nærende fedtstoffer.