×
×

Fyldig frokostbowl



Mættende frokostsalat, som kan laves på rester fra køleskabet. Salaten er velsmagende, nem at lave, og fyldt med sunde fedtstoffer fra både avokado og røget makrel.

Opskriften er til 2 personer.

Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær

Frokostbowl

  • 300 g kogte kartofler (kan erstattes af kogt pasta)
  • 50 g babyspinat
  • 1 avokado
  • ½ agurk
  • 100 g røget makrelfilet (kan erstattes af varmrøget laks)
  • 25 g rugbrødschips

Dilddressing

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bundt dild
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

FREMGANGSMÅDE:

Frokostbowl

Skær kartoflerne i skiver. Skyl spinaten og slyng den tør. Halvér avokadoen, fjern stenen og tag avokadoen ude af skallen med en spiseske, så den bevarer formen. Skær agurk i små tern.

Dilddressing

Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

Vend dilddressing med kartoflerne og anret i skåle med spinat, røget makrel og avokado. Servér med knuste rugbrødschips. 

Tip! Har du ikke den store appetit, så spis dig mæt i røget makrel og avokado, der er fyldt med sunde og nærende fedtstoffer.

Sidst opdateret: 
12-09-2022